Goedkope vliegtickets Berlijn

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Alle informatie over een directe vlucht naar Berlijn

Een bezoek aan Berlijn is fascinerend. Nog steeds zie je de tegenstellingen tussen het voormalige Oost- en West-Berlijn, en voel je de energie en creativiteit in deze stad. Overal kom je straatkunstwerken tegen en achter iedere krakkemikkige deur kan zomaar de hipste club van dat moment schuilen. Vanuit Nederland is Berlijn uitstekend per vliegtuig te bereiken. Daar geven je hier meer informatie over.

Luchthaven Berlin Tegel (TXL)

Tegel is momenteel het grootste vliegveld van Berlijn en ligt slechts acht kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Het is één van de twee luchthavens van Berlijn die op dit moment operationeel zijn. In een half uur ben je vanaf dit vliegveld met de TXL bus in Berlin Mitte. Ook de bussen X9 en 109 gaan rechtstreeks naar het stadscentrum en eindigen bij Zoologischer Garten in Charlottenburg.

Luchthaven Berlin Schönefeld (SXF) / Berlin Brandenburg International (BER)

Het vliegveld Schönefeld ligt zestien kilometer ten zuidoosten van het centrum van Berlijn. Deze luchthaven wordt veel gebruikt door budgetmaatschappijen. Bij terminal A van het vliegveld vind je het treinstation Berlin-Schönefeld Flughafen, waar je twee keer per uur een trein naar het stadscentrum kunt nemen. Ook rijden vanaf deze terminal diverse bussen naar het centrum, waaronder de lijnen 162, 163 en 172. Een trein- of busreis duurt ongeveer 30 minuten. Het is de bedoeling om Schönefeld eind 2017 aan te sluiten op een nieuwe uitbreiding, die nu nog naast het huidige vliegveld ligt. Vanaf dat moment gaat dit grote nieuwe vliegveld Berlin Brandenburg International (BER) heten en zal de naam Schönefeld komen te vervallen. Ook vliegveld Tegel zal dan worden gesloten.

Met KLM van Amsterdam naar Berlin Tegel

Vanaf Schiphol gaan er iedere dag vijf vluchten naar Berlin Tegel. Je kunt kiezen uit twee ochtendvluchten (de vroegste gaat om 8.05 uur), twee middagvluchten, en een avondvlucht om 20.40 uur. Met deze rechtstreekse vluchten land je 70 tot 80 minuten na vertrek uit Amsterdam op de luchthaven van Berlin Tegel.

Met easyJet van Amsterdam naar Berlin Schönefeld

EasyJet vliegt twee tot drie keer per dag rechtstreeks van Schiphol naar Berlin Schönefeld. De ochtendvluchten vertrekken tussen 9.00 uur en 10.00 uur; de avondvluchten van easyJet gaan op donderdag en vrijdag om 21.30 uur weg, en op zondag om 20.05 uur. Op donderdag en vrijdag is er ook een middagvlucht, die om 17.05 uit Amsterdam vertrekt. Alle easyJet-vluchten naar Berlin Schönefeld doen er een uur en vijfentwintig minuten over.

Met Transavia van Rotterdam naar Berlin Schönefeld

Zes keer per week vliegt Transavia vanaf luchthaven Rotterdam The Hague Airport naar Berlin Schönefeld. Op maandag, dinsdag en woensdag vertrekt er een vlucht om 7.15 uur. Op donderdag (17.15 uur), vrijdag (18.30 uur) en zondag (14.20 uur) vliegt Transavia later op de dag. De vluchten van Transavia naar Berlijn duren 80 minuten.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Alles wat je moet weten over de luchthaven: Berlin-Tegel

  • Stopcontact
  • Wifi
  • Eetgelegenheid
  • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Vliegveld Berlin Tegel en het stadscentrum kunnen bereikt worden met de TXL-bus, die aansluiting biedt met verschillende metrostations in de stad waaronder Berlijn centraal station (Hauptbahnhof) en Alexanderplatz.

Alles wat je moet weten over de luchthaven: Berlin Schönefeld

  • Stopcontact
  • Wifi
  • Eetgelegenheid
  • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

De Airport Express (regionale lijnen RE7 en RB14) gaan in 28 minuten van het centraal station naar vliegveld Schönefeld en rijden elke 30 minuten. De S9 richting Ostkreuz en S45 richting Südkreuz verbinden het vliegveld station met de zuidelijke en oostelijke delen van de stad.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.