Treinen van Zwolle naar Emmen

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF

Reisinformatie voor treinen van Zwolle naar Emmen

Gem. reistijd::
50 minutes
Eindstation trein::Emmen
Vertrekstation trein::Zwolle
Gem. treinticket::12
Afstand treinreis::62 Kms
Treinmaatschappijen::NS

Welke treinen rijden er van Zwolle naar Emmen?

  • Op het traject tussen Zwolle en Emmen rijden de treinen van Arriva.
  • Je kunt reizen met de stoptrein of met de sneltrein.
  • De trein naar Emmen vertrekt ongeveer 34 keer per dag.
  • In vergelijking met buskaartjes zijn de treintickets op deze lijn relatief goedkoop.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Zwolle naar Emmen?

Arriva heeft het treinvervoer tussen Zwolle en Emmen in 2012 overgenomen van NS. De spoorwegmaatschappij laat elk half uur een trein vertrekken. En na een klein uur reizen, kom je dan aan op de eindbestemming. Wie vroeg op weg wil, kan tegen 6.00 uur de eerste trein nemen. Houd er wel rekening mee dat de eerste paar ritten in het weekend vervallen. Op zaterdagen rijden de treinen vanaf ongeveer 7.00 uur, en op zondag is dat nog een uur later. Doordeweeks stopt de dienstregeling om 0.30 uur 's nachts. In de nacht van zaterdag op zondag rijdt hierna nog één extra trein om het uitgaanspubliek te bedienen. Op zondagavond houdt de dienstregeling juist wat eerder op dan normaal. Want tegen 23.00 uur rijdt de laatste trein weg uit Zwolle.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Zwolle?

De treinen naar Emmen vertrekken vanaf het enige station in Zwolle. Het treinstation is centraal gelegen waardoor het vanuit de hele stad goed bereikbaar is. Als je eenmaal in de stop- of sneltrein zit, kun je rustig achterover leunen. Je hoeft namelijk niet over te stappen als je naar Emmen reist. De trein stopt alleen wel een aantal keer. Zo staat de sneltrein kort stil op zeven tussenstations, en de stoptrein doet onderweg zelfs negen stations aan.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Emmen?

Treinreizigers kunnen in Emmen op twee stations uitstappen: het Emmen Centrum en Emmen Zuid. Beide stations worden aangedaan door de stoptrein en de sneltrein. Het centraal station van Emmen ligt middenin de binnenstad. Winkels, restaurants en kroegen zijn dus op loopafstand. Ga je ergens anders heen? Op het naastgelegen busstation kun je instappen bij één van de vele bussen, die je bijvoorbeeld naar Wildlands Adventure Zoo brengen. Ook op station Emmen Zuid kun je overstappen op een bus. Deze rijdt dan richting de wijk Rietlanden of Parc Sandur.

Reisplanner voor Europa nodig?

Download dan nu de gratis app van GoEuro.

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.