Menu

Treinen van Manchester naar Liverpool

Enkele reis
Retour
di 26 jun.
1
0

Eenvoudig vergelijken en boeken

Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 600 officiële partners

Reis op je eigen manier

Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa

Tickets voor je reis

We staan voor je klaar

We verkopen tickets van deze officiële partners:

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF
Vandaag
di 26 jun.
wo 27 jun.
do 28 jun.
vr 29 jun.
za 30 jun.
zo 1 jul.
national_express7
national_express7
national_express5
national_express5
national_express7
national_express8
national_express8
northern_rail14
east_midlands_trains12
east_midlands_trains11
east_midlands_trains7
east_midlands_trains13
east_midlands_trains8
northern_rail4
national_express4
national_express4
Vind prijzen
Vind prijzen
Vind prijzen
Vind prijzen
Vind prijzen

Reisinformatie voor treinen van Manchester naar Liverpool

Gem. reistijd::
58 minuten
Eindstation trein::Liverpool
Vertrekstation trein::Manchester
Gem. treinticket::8
Afstand treinreis::50 Kms
Treinmaatschappijen::First Transpennine Express, East Midlands Trains, Northern Rail

Welke treinen rijden er van Manchester naar Liverpool?

  • Het treinverkeer tussen Manchester en Liverpool wordt verzorgd door East Midlands Trains, First TransPennine Express, Mersey Rail en Northern Rail.
  • Er rijden zowel rechtstreekse treinen als treinen met één overstap.
  • De kortste treinreis neemt 33 minuten in beslag.

Vier spoorwegmaatschappijen bieden een treinreis van Manchester naar Liverpool aan

De trein is de snelste manier van openbaar vervoer om van Manchester naar Liverpool te reizen. Je bent met een rechtstreekse verbinding in ruim een half uur in de stad van The Beatles. Je reist naar keuze standaardklasse of eerste klasse. Bij vooraf reserveren kun je je voorkeursplek (stoel aan het gangpad of bij het raam) en stoelrichting (naar voren of naar achteren gericht) aangeven.

Er is alle dagen van de week een hoogfrequente treindienst van Manchester naar Liverpool. Er rijden in de ochtend- en avondspits tot acht treinen per uur. Buiten de spits gaan er minimaal vier treinen per uur. Er is bijna de klok rond treinverkeer tussen Manchester en Liverpool. De eerste trein vertrekt om 04.49 uur, de laatste trein gaat om 23.27 uur. In totaal rijden er dagelijks een paar honderd treinen tussen beide Engelse steden.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Manchester naar Liverpool?

  • Treintickets van East Midlands Trains, First TransPennine Express, Mersey Rail en Northern Rail zijn online beschikbaar.
  • Je kunt al voor ongeveer 4 euro met de trein van Manchester naar Liverpool reizen.
  • Er is een frequente en voordelige busdienst, die je op zijn snelst in ruim een uur naar Liverpool brengt.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Manchester?

Je kunt vanaf verscheidene treinstations in Manchester de treinreis naar Liverpool ondernemen. De vier stations zijn Manchester Piccadilly, Manchester Victoria, Deansgate en Manchester Oxford Road. Vele treinen vertrekken van het grootste station Manchester Piccadilly, dat in het centrum ligt en uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar is. De door het centrum rijdende oranje Lijn 1 en paarse Lijn 3 van de gratis Metroshuttle Bus hebben een stop voor het treinstation. Onder het station bevindt zich de Metrolink, een lightrailvervoersdienst. Vanaf Manchester Airport kun je zesmaal per uur met de trein naar station Manchester Piccadilly reizen.

Station Manchester Victoria legt verbindingen met plaatsen ten noorden en oosten van de stad. Manchester Oxford Road bedient het zuidelijke stadsdeel en de omliggende plaatsen. Station Manchester Deansgate ligt in het centrum, op iets meer dan een kilometer afstand ten westen van Manchester Piccadilly. De vier treinstations zijn met elkaar verbonden. Bovendien heeft Manchester een uitgebreid busnetwerk, om vanuit de binnenstad of de buitenwijken snel bij de treinstations te komen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Liverpool?

De meeste treinen uit Manchester arriveren op station Liverpool Lime Street, dat noordelijk van het stadscentrum is gelegen. Het treinstation bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen van Liverpool One Busstation. Er rijden vanaf het station bussen naar dit grote busstation. Liverpool Lime Street - het grootste en oudste treinstation van Liverpool - takt aan op diverse regionale spoorlijnen. De ondergrondse Lime Street Wirral Line op het Mersey spoorwegnetwerk is toegankelijk via de hoofdterminal van het treinstation.

Op station Liverpool Central komen dagelijks enkele vroege treinen uit Manchester aan. Het treinstation is centraal gelegen in het Mersey-railnetwerk, dat de stad doorkruist. Het station is kleiner, maar drukker dan station Lime Street. Ondergronds bevindt zich het na Londen drukste metrostation van Engeland. Liverpool Central bestaat uit drie niveaus. Je wordt via roltrappen naar het aansluitende openbaar vervoer geleid.

Reizen is eenvoudiger met de GoEuro-app

Probeer het vandaag

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.