Menu

Treinen van Madrid naar Lissabon

Enkele reis
Retour
di 26 jun.
1
0

Eenvoudig vergelijken en boeken

Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 600 officiële partners

Reis op je eigen manier

Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa

Tickets voor je reis

We staan voor je klaar

We verkopen tickets van deze officiële partners:

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF
Vandaag
di 26 jun.
wo 27 jun.
do 28 jun.
vr 29 jun.
za 30 jun.
zo 1 jul.
eurolines_france140
eurolines_france130
eurolines_france139
eurolines_france139
eurolines_france130
eurolines_france117
eurolines_france121
renfe62
renfe62
renfe62
renfe62
renfe62
renfe62
renfe62
tap_portugal139
tap_portugal103
tap_portugal102
air_europa94
air_europa149
tap_portugal54
tap_portugal123

Reisinformatie voor treinen van Madrid naar Lissabon

Gem. reistijd::
11 uren 47 minuten
Eindstation trein::Lissabon
Vertrekstation trein::Madrid
Gem. treinticket::41
Afstand treinreis::502 Kms
Treinmaatschappijen::Renfe

Trein van Madrid naar Lissabon: reisinformatie

Vanuit Madrid kan men relatief snel en efficiënt met de trein naar Lissabon reizen. Elke dag vertrekt er één trein richting de Portugese hoofdstad. Deze treindienst wordt verzorgd door het Spaanse RENFE. De trein Madrid Lissabon vertrekt standaard rond 22.00 uur 's avonds. Na een reis van ruim 10 uur en 30 minuten komt men dan aan op het station van Lissabon. Ondanks deze lange rit hoeft men onderweg niet over te stappen.

De trein nemen vanuit Madrid

Een reis met de trein Madrid Lissabon begint op station Madrid Chamartín. Dit treinstation ligt ten noorden van het stadscentrum. Vanuit de binnenstad kan men het beste de metro nemen. Zowel lijn 1 als lijn 10 komt langs station Chamartín. Ook diverse stadsbussen stoppen bij de halte naast het station. Zo rijdt lijn T62 bijvoorbeeld van Plaza Castilla naar Madrid Chamartín. Een andere mogelijkheid is de taxi. Een rit met een van de 16.000 officiële taxi's is goed betaalbaar.

In Lissabon aankomen met de trein

De stad Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Op de hoogste heuvel staat het grote Castelo de São Jorge. Vanaf deze burcht heeft men een fraai uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Andere hoogtepunten in de stad zijn het Jerónimos klooster en de Toren van Belém. Wie de trein Madrid Lissabon neemt, komt aan op station Lisboa - Santa Apolónia. Dit is het oudste treinstation van de stad. Lisboa - Santa Apolónia is aangesloten op het metronetwerk in de stad. De metro's van de blauwe lijn rijden al in een kleine 10 minuten naar het centraal gelegen plein Praça do Comércio. Op station Santa Apolónia kan men ook de bus pakken. De bussen van lijn 728, 735 en 781 rijden allemaal naar het centrum.

Reizen is eenvoudiger met de GoEuro-app

Probeer het vandaag

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.