Treinen van Groningen naar Leeuwarden

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF

Reisinformatie voor treinen van Groningen naar Leeuwarden

Gem. reistijd::
42 minutes
Eindstation trein::Leeuwarden
Vertrekstation trein::Groningen
Gem. treinticket::10
Afstand treinreis::51 Kms
Treinmaatschappijen::NS

Welke treinen rijden er van Groningen naar Leeuwarden?

  • Het treinvervoer op het traject tussen Groningen en Leeuwarden wordt verzorgd door het vervoersbedrijf Arriva.
  • Op het traject tussen Groningen en Leeuwarden rijden stoptreinen, sneltreinen en semi-directe treinen.
  • De spoorlijn zonder bovenleiding bestaat voor het grootste deel uit enkelspoor en wordt bereden door de zogenaamde Spurt-dieseltreinen van Zwitserse makelij.
  • Het alternatief voor de treinreis van Groningen naar Leeuwarden is de bus met een overstap in Drachten.
  • Treintickets zijn goedkoper dan bustickets.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Groningen naar Leeuwarden?

De treinreis van Groningen naar Leeuwarden duurt 35 minuten met de sneltrein, 40 minuten met de semi-directe trein en 50 minuten met de stoptrein. Op werkdagen vertrekt de eerste trein van Arriva om 5.50 uur in Groningen. Op zaterdagen vertrekt de eerste trein om 6.20 uur en op zon- en feestdagen vertrekt de eerste trein om 7.50 uur. De laatste trein van Arriva vertrekt elke dag om 00.29 uur. Afhankelijk van het dagdeel vertrekken er elk uur 1 tot 3 treinen per uur.

Op een doordeweekse dag rijden er circa 15 sneltreinen en 30 stoptreinen tussen Groningen en Leeuwarden. Op zaterdag rijden er circa 12 sneltreinen en circa 30 stoptreinen. Op zon- en feestdagen rijden er circa 15 stoptreinen en 15 semi-directe treinen die één tussenstop maken op station Buitenpost.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Groningen?

De treinen van Arriva vertrekken vanaf station Groningen in de binnenstad van Groningen. Dit station is bereikbaar per trein of per streek- of stadsbus.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Leeuwarden?

Alle treinen op het traject tussen Groningen en Leeuwarden hebben als eindpunt station Leeuwarden aan de rand van het centrum van Leeuwarden. Alle treinen gaan rechtstreeks naar Leeuwarden. Op station Leeuwarden kun je je reis vervolgen met de trein of de bus. Met eerstgenoemde kun je verder reizen naar Harlingen, Sneek, Stavoren, Meppel of Zwolle. Verder zijn er meer dan 60 buslijnen die vanuit station Leeuwarden vertrekken naar diverse bestemmingen.

Reisplanner voor Europa nodig?

Download dan nu de gratis app van GoEuro.

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.