Treinen van Eindhoven naar Amsterdam

Enkele reis
Retour
ma 28 mei
1
0

Beste prijs

Vergelijk actuele vertrektijden voor reizen van A naar B.

Eenvoudig boeken

Direct toegang tot meer dan 600 trein-, bus- en vliegmaatschappijen.

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 20 miljoen anderen uit 120 landen.

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF
ma 28 mei
di 29 mei
wo 30 mei
do 31 mei
vr 1 jun.
za 2 jun.
zo 3 jun.
meinfernbus_flixbus7
meinfernbus_flixbus7
meinfernbus_flixbus7
meinfernbus_flixbus7
meinfernbus_flixbus7
eurolines_france8
meinfernbus_flixbus7
ns20
ns20
ns20
ns20
ns20
ns20
ns20
meinfernbus_flixbus7
Vind prijzen
Vind prijzen
Vind prijzen
eurowings80
Vind prijzen
eurowings80

Reisinformatie voor treinen van Eindhoven naar Amsterdam

Gem. reistijd::
1 hours 20 minutes
Eindstation trein::Amsterdam
Vertrekstation trein::Eindhoven
Gem. treinticket::20
Afstand treinreis::111 Kms
Treinmaatschappijen::NS

Welke treinen rijden er van Eindhoven naar Amsterdam?

  • Tussen Eindhoven en Amsterdam rijden de intercity's van NS.
  • Overstappen is op dit traject niet nodig.
  • Je komt na 1 uur en 20 minuten aan in Amsterdam.
  • Een treinticket kost ongeveer 19 euro.
  • Op dit traject ben je sneller met de trein dan met de bus.

Welke treintijden gelden voor NS van Eindhoven naar Amsterdam?

Een rechtstreekse treinreis van Eindhoven naar Amsterdam duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Is de trein naar Amsterdam Centraal of Schiphol Airport net weg? In dat geval kun je gewoon gebruikmaken van de intercity die een kwartier later vertrekt. Op Utrecht Centraal stap je dan over op de trein naar je eindbestemming. Deze overstap kost je hooguit een paar minuten extra.

De intercity naar Amsterdam Centraal rijdt op doordeweekse dagen tussen 5.30 uur en 23.30 uur. In het weekend begint de treindienst wat later, namelijk om 7.00 uur (zaterdag) of 7.30 uur (zondag). Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er tussen 23.30 uur en 1.30 uur nog wel een aantal extra ritten. Let erop dat je onderweg minstens één keer moet overstappen.

De treinen die rechtstreeks van Eindhoven naar Amsterdam Schiphol Airport gaan, rijden tussen 6.15 uur en 20.45 uur. Later op de avond kun je alleen kiezen voor een treinreis met overstap. Ook op dit traject vertrekt de eerste trein in het weekend iets later dan doordeweeks. Op zaterdag is dit 7.15 uur en op zondag 7.45 uur.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Eindhoven?

Treinreizigers die naar Amsterdam willen, kunnen het beste vertrekken vanaf station Eindhoven Centraal. Hier vandaan laat NS namelijk rechtstreekse intercity's naar de hoofdstad rijden. Elk kwartier vertrekt er een trein vanuit Eindhoven. Er gaan twee treinen per uur naar het centrum van Amsterdam, en de andere twee treinen gaan richting de zuidkant van de stad (waaronder Amsterdam Schiphol Airport).

Op welke treinstations komen treinen aan in Amsterdam?

Vanuit Eindhoven kun je gemakkelijk met de trein naar station Amsterdam Centraal reizen. Dit treinstation ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de Dam en de beroemde Kalverstraat. Maar op Amsterdam Centraal kun je ook instappen bij de bus, metro of de tram. Vooral de tram is erg handig voor als je de binnenstad wilt verkennen.

Moet je aan de zuidkant van Amsterdam zijn? Neem dan de intercity die naar station Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Zuid en Schiphol Airport gaat. Vanaf station Schiphol Airport loop je zo de vertrekhal in. Daarnaast kun je bij al deze treinstations overstappen op één van de vele stadsbussen.

Reisplanner voor Europa nodig?

Download dan nu de gratis app van GoEuro.

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.