Treinen van Almere naar Amsterdam

Enkele reis
Retour
ma 28 mei
1
0

Beste prijs

Vergelijk actuele vertrektijden voor reizen van A naar B.

Eenvoudig boeken

Direct toegang tot meer dan 600 trein-, bus- en vliegmaatschappijen.

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 20 miljoen anderen uit 120 landen.

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF

Reisinformatie voor treinen van Almere naar Amsterdam

Gem. reistijd::
28 minutes
Eindstation trein::Amsterdam
Vertrekstation trein::Almere
Gem. treinticket::6
Afstand treinreis::22 Kms
Treinmaatschappijen::NS

Welke treinen rijden er van Almere naar Amsterdam?

  • Op dit traject stap je in bij de treinen van NS.
  • Tussen Almere en Amsterdam reis je rechtstreeks met de sprinter of intercity.
  • Met de intercity duurt de treinreis slechts 20 minuten.
  • Er zijn treintickets verkrijgbaar vanaf 6 euro.
  • Een treinkaartje naar Amsterdam kost net iets meer dan een busticket.

Hoe reis je met de trein van NS van Almere naar Amsterdam?

De intercity's van NS brengen je in 20 minuten van Almere naar Amsterdam. Een reis met de sprinter duurt ongeveer 10 minuten langer. Bij deze sprinters maakt het niet uit of je rechtstreeks reist óf dat je kiest voor een reis met overstap in Weesp. Je stapt hier namelijk direct over op de trein naar Amsterdam waardoor je geen tijd verliest.

De treinen naar Amsterdam rijden zes keer per uur. Alleen in de vroege ochtend en late avond wordt hier licht van afgeweken. Wie zo vroeg mogelijk vanuit Almere wil vertrekken, kan rond 5.00 uur de eerste trein nemen. Dit is een rit met overstap. De eerste rechtstreekse trein vertrekt doordeweeks om 5.30 uur en in het weekend om 6.00 uur. De treindienst gaat door tot 0.30 uur. Zaterdagnacht is er nog een extra rit om 1.15 uur, en vrijdagnacht zelfs om 1.15 uur en 2.15 uur.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Almere?

Station Almere Centraal is voor de meeste mensen het beginpunt van hun treinreis. Vanaf dit station vertrekken er vier rechtstreekse treinen per uur richting het centrum van Amsterdam. Daarnaast kun je twee keer per uur kiezen voor een treinreis met overstap.

Tussen Almere en Amsterdam rijden zowel intercity's als sprinters. Voor een rit met de sprinter hoef je niet per se vanaf Almere Centraal te vertrekken. Deze komt namelijk ook nog langs de vijf andere stations van de stad: Almere Oostvaarders, Almere Buiten, Parkwijk, Muziekwijk en Almere Poort.

Op welke treinstations komen treinen aan in Amsterdam?

Als je in de binnenstad van Amsterdam moet zijn dan reis je naar station Amsterdam Centraal. Dit is het belangrijkste knooppunt voor openbaar vervoer in de stad. Zo stoppen hier bijvoorbeeld stadsbussen en metro's. Maar toch is de tram het populairste vervoermiddel in het centrum van Amsterdam.

Kom je met de sprinter? Dan is Amsterdam Centraal niet het enige station waar je uit kunt stappen. Deze treinen stoppen ook op station Amsterdam Science Park en Muiderpoort. Op beide locaties kun je overstappen op de stadsbus. Daarnaast kun je vanaf station Muiderpoort de reis vervolgen met de tram.

Reisplanner voor Europa nodig?

Download dan nu de gratis app van GoEuro.

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.