Goedkope treinkaartjes voor treinen naar Berlijn

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Trein naar Berlijn

Berlijn is met een trein vanuit Nederland in iets meer dan 6 uur bereikt. Men heeft de keuze uit verschillende treinen, die zowel rechtstreeks als met een overstap het traject afleggen. De treinen tussen Nederland en Berlijn worden verzorgd door spoorwegmaatschappijen Deutsche Bahn en NS International. Ze zijn voorzien van alle comfort en bieden de mogelijkheid om tegen betaling een fiets aan boord mee te nemen. Alle vertrekstations kunnen met treinen van de NS vanaf alle stations in Nederland bereikt worden.

Elke dag vertrekken er meer dan 15 treinen van Amsterdam Centraal naar Berlijn. Deze trein stopt na Amsterdam in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo, waar men ook kan opstappen. Een andere optie is om vanuit Amsterdam met de intercity naar Hannover te rijden, om hier over te stappen op de InterCity-Express (ICE) van Deutsche Bahn naar Berlijn. De reistijd bedraagt in dit geval 6 uur. Een laatste optie is om de trein naar Duisburg of Oberhausen te nemen. In Duisburg kan men overstappen op de ICE naar Berlijn, met een totale reistijd van 7 uur. In Oberhausen brengt de City Night Line reizigers naar Berlijn. Opstappen op de ICE kan ook in Utrecht Centraal of Arnhem. Vanuit Rotterdam is de trein naar Berlijn iets langer onderweg. Deutsche Bahn doet er nu zo'n 7 uur over waarbij je één of twee keer overstapt. Ook dan arriveer je op station Hbf.

Treinstations in Berlijn

De treinen vanuit Nederland komen aan op Berlin Hauptbahnhof, het centrale treinstation van de stad. Dit grote treinstation is een belangrijk verkeersknooppunt in Duitsland, waar zowel hogesnelheidstreinen, langeafstandstreinen als regionale treinen samenkomen. Bovendien hebben ook de stadstreinen, de zogenaamde S-bahn, hier hun halte. De S-bahn zorgt bovendien voor verbindingen met de rest van de stad, zodat men zich snel naar alle delen van Berlijn kan verplaatsen. De S5, S7 en S75 rijden zowel naar het oosten als westen van de stad. Ook de U-bahn lijn 55 stopt aan het station en brengt reizigers in nog geen 10 minuten naar de Brandenburger Tor.

Treintickets Berlijn

Treintickets naar Berlijn worden verkocht door Deutsche Bahn en NS International. Met een kortingskaart is het mogelijk om voor iedere reis goedkope treinkaartjes op de kop te tikken. Deutsche Bahn begint de kaartjesverkoop voor de trein naar Berlijn 3 maanden voor de vertrekdatum. Op dat moment zijn alle tarieven nog beschikbaar.

Stedentrip Berlijn met de trein

Berlijn is een geliefde bestemming voor een stedentrip. Het is een uitgestrekte stad vol prachtige gebouwen met een industrieel tintje. De hoofdstad van Duitsland is een aparte stad die, anders dan Parijs en Londen, nog steeds erg in verandering is. Door zijn turbulente geschiedenis en het feit dat de stad tot 1989 nog in twee delen gesplitst was, beschikt Berlijn over een heel eigen karakter. Buiten de sporen die de geschiedenis heeft nagelaten in de Duitse hoofdstad, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor of de East Side Gallery, is Berlijn ook een erg bruisende en hippe stad. De vele boetiekjes, rommelmarkten, barretjes en clubs maken het een van de interessante steden in Europa voor een citytrip.

Ben je in Berlijn, dan bezoek je natuurlijk de Brandenburger Tor. Deze triomfboog staat aan het einde van het Unter den Linden. Een prachtige boulevard met statige gebouwen, zoals de Berlijnse Staatsopera en de Oude Bibliotheek. Tussen de Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke vind je nog een laatste stuk Berlijnse muur. Het draagt de naam East Side Gallery en geeft een indruk van de sfeer die tot 1989 aan de oostkant van de Berlijnse muur hing.

Shoppen in Berlijn kan natuurlijk ook. Dankzij je goedkope treintickets heb je vast nog wel wat geld over. De bekendste winkelstraat van Berlijn is de Kurfürstendamm. Hier vind je alle grote ketens en het beroemde KaDeWe. Kies je voor winkelen in stadsgebied Mitte, ga dan naar Friedrichstraße. Alternatieve winkels liggen verspreid door de wijk Pranzlauer Berg.

Wil je uitgaan in een hippe club? Kies dan voor de Berghain. Maar een film kijken in de buitenlucht kan natuurlijk ook. Dit doe je in Freiluftkino Kreuzberg. Met een heerlijke cocktail in de hand genieten van een prachtig uitzicht over de stad, kun je doen in de Solar.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Alles wat je moet weten over het treinstation:

  • Stopcontact
  • Wifi
  • Eetgelegenheid
  • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Alles wat je moet weten over het treinstation:

  • Stopcontact
  • Wifi
  • Eetgelegenheid
  • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.