Goedkope treintickets voor een trein naar Rijsel

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Over Lille

Lille is een fraaie stad met veel groen en aantrekkelijke winkelmogelijkheden. Er zijn in de stad indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden zoals de neogotische kathedraal Notre-Dame de Treille, het Hospice Comtesse Museum, het Museum voor Schone Kunsten, het Natuur Historisch Museum en La colonne de la déesse. Ook een wandeling door Jardin Vauban is beslist de moeite waard. Reizigers die van lekker eten en drinken houden, komen uitstekend aan hun trekken op de vele gezellige terrassen of in de gastvrije restaurants waar genoten kan worden van de authentieke Franse keuken en veel smaakvolle rode en witte wijnen.

Trein naar Lille

Met de trein naar Lille (ook wel Rijsel genoemd) reizen, gaat snel en eenvoudig. Vanuit heel Frankrijk en daarbuiten is de stad zeer goed bereikbaar over het moderne Franse spoorwegnet. Door de ligging in Noord-Frankrijk, vlakbij Belgische grens, zijn treinreizigers vanuit Nederland binnen een kort tijdsbestek in Lille. Dagelijks wordt de route gereden met de treinen van Thalys en TGV. De vertrektijden liggen verspreidt over de dag van de vroege ochtenduren tot laat in de middag. Men moet rekenen op een reistijd van 2,5 tot 4,5 uur met 1 tot 2 overstapmomenten.

Grootste stations in Lille

In Lille zijn 2 grote stations. Op station Lille-Europe vertrekken en arriveren onder meer de TGV en Eurostar treinen. Het hoofdstation is Gare de Lille-Flandres dat als een belangrijk spoorwegknooppunt geldt. Vanaf het hoofdstation kan er met twee metrolijnen van vervoersmaatschappij VAL vlot door de stad gereisd worden. Ook heeft Lille twee tramdiensten met meer dan 30 haltes, die van ’s ochtends vroeg tot middernacht vanaf het station door de stad rijden. Daarnaast bieden ruim 60 buslijnen ook goede mogelijkheden om snel op verschillende locaties in en rond de stad te komen.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.