Menu

Treinen van Lelystad naar Almere

Enkele reis
Retour
di 26 jun.
1
0

Eenvoudig vergelijken en boeken

Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 600 officiële partners

Reis op je eigen manier

Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa

Tickets voor je reis

We staan voor je klaar

We verkopen tickets van deze officiële partners:

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF

Reisinformatie voor treinen van Lelystad naar Almere

Eindstation trein::Almere
Vertrekstation trein::Lelystad
Afstand treinreis::23 Kms

Welke treinen rijden er van Lelystad naar Almere?

  • Je kunt met een intercity of met een sprinter de treinreis van Lelystad naar Almere maken.
  • Er is een rechtstreekse verbinding naar de intercitystations Almere Centrum en Almere Buiten.
  • Je bent in 14 minuten op station Almere Centrum en in 17 minuten op station Almere Buiten.

De NS vervoert je met een intercity of sprinter van Lelystad naar Almere

Het treinvervoer tussen Lelystad en Almere wordt verzorgd door spoorwegmaatschappij NS. De treinen hebben klapstoelen en er zijn speciale ruimtes om je fiets mee te nemen. De NS zet op dit veelgebruikte traject treinen met meerdere treindelen in. Met een rechtstreekse intercity stap je op zijn snelst na 14 minuten reistijd uit op station Almere Centrum. Naar Almere Buiten doe je er drie minuten langer over.

Er gaat doordeweeks vijfmaal per uur een trein van Lelystad naar Almere, zodat je nooit lang hoeft te wachten op de volgende trein. Doordeweeks en in het weekend vertrekt de eerste trein al om 04.46 uur vanuit Lelystad Centrum. De laatste trein gaat om 02.08 uur naar Almere. Op zondag is het treinverkeer met treinen per uur minder frequent.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Lelystad naar Almere?

  • Op station Lelystad Centrum kun je bij de kaartautomaat een treinticket kopen, of je kunt dit vooraf online doen.
  • Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf 5 euro.
  • De trein is het snelste en voordeligste vervoer; er rijden geen bussen van Lelystad naar Almere.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Lelystad?

Station Lelystad Centrum geldt als het vertrekpunt van de treinen naar Almere. Het station werd in 1988 geopend als eindhalte van de Flevolijn, waarna het na de aanleg van de Hanzelijn ook een doorkomststation naar Zwolle werd. Je kunt bijna 24 uur per dag de treinreis van Lelystad naar Almere maken. Alleen tussen twee en vier uur 's nachts is er geen treinverkeer tussen beide plaatsen in de provincie Flevoland.

Je hebt doordeweeks en op zaterdag ruim honderd mogelijkheden om de trein naar Almere te pakken, 's zondags enkele tientallen malen minder. De stadsbussen van vervoerder Arriva en streekbussen van Connexxion hebben een stop op het busstation bij het NS-station van Lelystad aan het Stationsplein.

Op welke treinstations komen treinen aan in Almere?

Almere heeft maar liefst zes treinstations. Almere Centrum en Almere Buiten hebben de status van intercitystation, met een rechtstreekse verbinding van en naar Lelystad. Vanaf de stations Almere Oostvaarders, Almere Poort, Almere Muziekwijk en Almere Parkwijk rijden alleen sprinters. De meeste passagiers vanuit Lelystad stappen uit op station Almere Centrum. Onder het hoofdstation bevindt zich het grote busstation, van waar stadsbussen je naar de gewenste plek in de stad brengen. In het weekend rijden er ook nachtbussen vanaf het station door de stad.

Reizen is eenvoudiger met de GoEuro-app

Probeer het vandaag

We gebruiken cookies om een betere service aan te bieden, gebruiksgedrag te analyseren en GoEuro-advertenties op andere websites gericht te tonen. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacy policy. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.