Treinreizen in Italië

Dienstregelingen, tickets en informatie over de vervoersmaatschappijen

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Eenvoudig vergelijken en boeken

Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 600 officiële partners

Reis op je eigen manier

Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa

Tickets voor je reis

We staan voor je klaar

Faciliteiten & diensten van de belangrijkste spoorwegmaatschappijen

Veel maatschappijen bieden moderne voertuigen aan met comfortabele en verstelbare stoelen, wifi en airconditioning. Vergelijk de aangeboden diensten.

Andere faciliteiten en diensten verschillen per maatschappij en land.

Treinreizen in Italië

Gedurende vele jaren hebben Italianen geklaagd over de Italiaanse spoorwegen met haar late annuleringen en vele storingen. Deze tijden zijn nu veranderd en de efficiëntie en frequentie van dit transportmiddel is behoorlijk verbeterd. Sinds 2011 worden de treinen voorzien door ofwel Trenitalia of NTV Italo Train. Van deze twee aanbieders zijn er een groot aanbod aan treinopties beschikbaar met zowel langeafstandsritten, als regionale treinen en hogesnelheidstreinen. Hoewel ze niet als de goedkoopste maatschappij in Europa gezien wordt, zijn er wel vaak promoties en kortingen beschikbaar en worden treinreizen beschouwd als een aangenaam middel om zich te verplaatsen binnen Italië.

Populaire treinreizen in Italië

Italië staat bekend om haar ongekende schoonheid en twee treinritten zijn zeker waard vermeld te worden gezien ze door de meest adembenemende delen van Italië reizen. Dit zijn de Bernina Express tussen Italië en Zwitserland die door de Alpen reist en de Trenino Verde ook wel de Kleine Groene Trein, met een van de langste toeristische routes in Europa, die je in een rit van 404 km meeneemt door het ongerepte landschap van het Italiaanse eiland Sardinië. De grootste steden in Italië, waaronder Rome, Milan, Napels, Florence, Venetië en Bologna zijn allen goed verbonden door treinen.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Italië

Hoewel de spoorwegindustrie geliberaliseerd werd door de wet in 2000, heeft het monopolie van Trenitalia geduurd tot in 2011, toen de nieuwe spoorwegmaatschappij, Italo Train, de markt betrad. Hoewel het meeste treinverkeer in Italië nog steeds voorzien wordt door Trenitalia, biedt Italo Train enkele hogesnelheidsverbindingen aan tussen de grootste Italiaanse steden zoals Rome, Napels, Florence, Bologna, Milaan en Venetië.

Soorten treinen in Italië

Het uitgebreide spoorwegnetwerk in Italië dat bovendien in verbinding staat met een groter netwerk in Europa, wordt gebruikt door een grote verscheidenheid aan treinen. Regionale treinen hebben een normale en express dienst die kleine dorpjes met grotere gemeentes verbinden. Er zijn ook hogesnelheidstreinen die regionale dorpjes verbinden met de grootste metropolen in Italië. Bovendien zijn er ook een aantal langeafstandstreinen en nachttreinen die zowel binnenlandse verbindingen aanbieden als reizigers naar andere bestemmingen in Europa brengen.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.