Goedkope tickets voor trein naar Hamburg

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Trein naar Hamburg

Als je met de trein naar Hamburg reist, kom je terecht in een bruisende metropool. Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland. Het is een echte havenstad. Het water speelt hier sowieso een grote rol. Want de stad herbergt maar liefst 2300 bruggen die de verschillende wijken met elkaar verbinden.

De treinen vanuit Nederland hebben Hamburg Hauptbahnhof als eindpunt. Dit treinstation ligt tussen de wijk St. Georg en de Altstadt. Hamburg Hauptbahnhof is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad. De ondergrondse U-Bahn is de snelste en gemakkelijkste manier om verder te reizen. De stadsbus is een goedkoop alternatief.

Deutsche Bahn

Voor een last minute naar Hamburg kun je het beste een trein pakken. De treinen van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn rijden niet rechtstreeks naar Hamburg. Vanuit Amsterdam gaat de reis via Osnabrück of Duisburg en Dortmund. Stap je in op Rotterdam Centraal? Dan reis je eerst naar Amersfoort, waarna je via Osnabrück verder reist naar Hamburg.

Goedkope tickets voor stedentrip Hamburg

Bezienswaardigheden

Als je met goedkope tickets naar Hamburg bent gereisd, begint je avontuur bij de haven. Dit gebied met oude pakhuizen vormt bijna een stad op zich. Hamburg is ook een culturele stad. Zo kunnen kunstliefhebbers bijvoorbeeld terecht in de Hamburger Kunsthalle. Andere populaire bezienswaardigheden zijn Miniatur Wunderland en dierentuin Hagenbeck.

Shoppen

De Mönckebergstrasse is de grootste winkelstraat van Hamburg. Tijdens een dagje shoppen kom je hier ook langs de overdekte Europa Passage. Voor wat exclusievere shops ga je naar de Alsterarkaden, terwijl de hippe modedesigners juist te vinden zijn in de Marktstrasse. Heb je trek gekregen? In het havengebied is elke zondag een grote vismarkt te vinden.

Uitgaan

Ten westen van het centrum ligt de grote uitgaanswijk Sankt Pauli. De bekendste straat is de Reeperbahn. Hier kun je binnenlopen bij de meest hypermoderne clubs en stijlvolle designerbars. In de straten rondom de Reeperbahn zijn ook een aantal kleine bars en zelfs een theater te vinden. Heb je tijdens je stedentrip in Hamburg juist zin om een avond rustig uit eten te gaan? Dan vind je de beste restaurants bij de haven.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Alles wat je moet weten over het treinstation:

  • Stopcontact
  • Wifi
  • Eetgelegenheid
  • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.