Eurostar:Dienstregelingen, tickets en routes van de vervoersmaatschappijen

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele vertrektijden voor reizen van A naar B.

Eenvoudig boeken

Direct toegang tot meer dan 600 trein-, bus- en vliegmaatschappijen.

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 20 miljoen anderen uit 120 landen.

  Voorzieningen

 • Stopcontact
 • Wifi
 • Versnaperingen
 • Media
 • AC
 • WC
 • Stoelreservering
 • Baggage
 • Fietsen toegestaan

Geschiedenis van Eurostar

Eurostar biedt al meer dan 20 jaar een verbinding met hogesnelheidstreinen tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België, via de Kanaaltunnel die onder het Kanaal loopt. De geschiedenis van Eurostar begon bij de plannen een tunnel te graven onder het Kanaal in 1986. Het project werd voltooid in 1993, en Eurostar startte haar service in 1994. Eurotunnel beheert en onderhoudt de tunnel, die bestaat uit twee hogesnelheidslijnen en een diensttunnel ertussenin. De Kanaaltunnel is de langste onderzeese treinverbinding, en met het upgraden van de sporen naar High Speed 1, bieden de treinen nu snelle reizen aan tussen Engeland, Frankrijk en België. Eurostar was oorspronkelijk eigendom van de nationale spoorwegmaatschappijen van de UK, Frankrijk en België, maar eind 2014 werd aangekondigd dat de regering van het Verenigd Koninkrijk van plan is haar aandeel te verkopen.

Eurostar stations en bestemmingen

In 1994 begon Eurostar met hun persoonsvervoer tussen London Waterloo, Paris Gare du Nord en Brussel-Zuid. Een tweede station in Engelenad, Ashford International, werd toegevoegd in 1996, en de aankomstplaats in Londen werd London St Pancras International Station in plaats van London Waterloo in 2007. Andere stations waar de Eurostar stopt zijn onder andere Ebbsfleet International, Calais-Fréhtun, Lille-Europe en Marne-la-Vallée voor Disneyland Paris. Vanuit Amsterdam Centraal kan men via NS International ook de Eurostar naar Londen nemen, waarbij men eerst met of de Thalys of de Intercity Brussel naar Brussel-Zuid reist om vervolgens over te stappen op de Eurostar. In 2016 zal er ook een rechtstreekse verbinding tussen Londen en Amsterdam ontstaan.

Eurostar services

Eurostar blijft een comfortabele optie voor reizen binnen Europa, met vaak snellere reistijden, meer toegestane bagage en meer beenruimte dan in het vliegtuig. Eten en drinken kunnen gekocht worden door de Standard passagiers in een van de twee barrijtuigen aan boord, en de Standard Premier en Business Premier passagiers kunnen ervoor kiezen maaltijden opgediend te krijgen aan boord. Alle Eurostar passagiers moeten aan de grens gecontroleerd worden en een kleine security check ondergaan, vergelijkbaar met kleine luchthavens. Reizigers wordt bovendien gevraagd minstens 30 minuten op voorhand in te checken en 10 minuten voor Business Premier pasagiers.

Eurostar treintickets

Eurostar heeft drie soorten tickets: Standard, Standard Premier en Business Premier. Alle tickets laten passagiers twee stuks bagage zonder gewichtslimiet meenemen, en geven ook de mogelijkheid een stoel te reserveren zonder extra kosten. Voor de beste Eurostar deals biedt de Standard klasse de goedkoopste treintickets. Standard Premier biedt ruimere zitplaatsen, stopcontacten en maaltijden. Eerste klasse bij Eurostar wordt Business Premier genoemd. Passagiers die in Business Premier reizen kunnen een express check-in verwachten, maaltijden die aan boord opgediend worden, toegang tot de lounges en comfortabele zitplaatsen. Wanneer men aankomt op de bestemming, maakt Eurostar het verder reizen gemakkelijk door de passagiers de mogelijkheid te bieden treintickets van andere spoorwegmaatschappijen toe te voegen aan hun traject.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.