Goedkope tickets naar Rome

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Rome is sinds 1871 de hoofdstad van Italië. Het is de grootste stad van Italië en de vierde grootste stad in de EU. De stad kent een rijke geschiedenis en werd in het verleden geroemd door schrijvers, dichters, schilders en filmmakers. Daarbij is het een van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld dankzij een rijk erfgoed en een groot aantal historische bouw- en kunstwerken. Italië is het land met het grootste aantal plaatsen op de UNESCO werelderfgoedlijst en 70% hiervan is in Rome gelegen.

De geschiedenis van Rome begint volgens de legende met Romulus en Remus in 753 B.C. Recente ontdekkingen doen echter geloven dat Rome al in 536 door het Byzantijnse Rijk bezet werd. Tijdens de Renaissance in de tweede helft van de 15e eeuw werd de constructie van vele monumenten en geweldige kunstwerken gestimuleerd door verschillende artiesten en pauzen. Tijdens het tijdperk van de revoluties werd de Kerkelijke Staat geconfronteerd met een groot verlies van haar land, wat resulteerde in de Unificatie van Italië en de creatie van Vaticaanstad. Vandaag de dag kent de stad haar grootsheid terug zoals in de geschiedenis en is ze de thuisstad van de Italiaanse regeringen maar ook van filmstudio’s, radio en media. Daarbij is het de meest toeristische stad in Italië en wordt muziek, kunst en theater er nog steeds erg gestimuleerd.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Alles wat je moet weten over het treinstation:

 • Stopcontact
 • Wifi
 • Eetgelegenheid
 • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Alles wat je moet weten over de luchthaven: Rome-Ciampino

 • Stopcontact
 • Wifi
 • Eetgelegenheid
 • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Het vliegveld van Ciampino is verbonden met het treinstation Rome Termini, door Atral busservice.

Alles wat je moet weten over de luchthaven: Rome-Fiumicino

 • Stopcontact
 • Wifi
 • Eetgelegenheid
 • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Zowel stadsbussen als Terravision shuttle bussen rijden vanaf het vliegveld. Een snellere en meer efficiënte manier om de stad te bereiken is vanaf het vliegveld is door de Leonardo Express trein te nemen, welke er ongeveer 30 minuten over doet.

Hoe naar Rome komen

Vliegen naar Rome Fiumicino

De grootste Italiaanse luchthaven is Rome Fiumicino, die in 2014 zo’n 36 miljoen passagiers voorbij zag komen. Het vliegveld ligt op 35 km ten zuidwesten van Rome. Er zijn 4 terminals en 4 start- en landingsbanen voor zowel binnenlandse, internationale en intercontinentale vluchten. Rome Fiumcino is de thuisbasis van Alitalia en Vueling en verwelkomt daarnaast nog 150 andere luchtvaartmaatschappijen waaronder enkele prijsvechters. De belangrijkste binnenlandse bestemmingen zijn Catania, Milaan, Palermo, Cagliari en Turijn. De populairste bestemmingen in het buitenland zijn Parijs, Madrid, Londen, Amsterdam, Barcelona en Frankfurt.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Indien men zich met het openbaar vervoer naar het centrum wil verplaatsen, kan men gebruik maken van de Leonardo Express Trein (Termini Station) of de trein FL1 (Tiburtina, Ostiense, Tuscolana, Roma Trastevere). Beide treinen worden door Trenitalia voorzien en bereiken het station aan de Fiumicino luchthaven. Verder zijn er ook bussen die voorzien worden door Atral en Cotral.
Voor de uitgangen van terminals 1, 2, 3 en 5 is het mogelijk een taxi te nemen naar het centrum van Rome. Er zijn vaste tarieven voor vier personen inclusief bagage die ongeveer tussen de € 25 en de € 55 liggen, afhankelijk van de eindbestemming. Mogelijke bestemmingen zijn: Ostiense station (€ 45), Mura Aureliane (€ 48), Tiburtina station (€ 55), Nuova Fiera di Roma (€ 25), Ciampino Airport (€ 50).
Indien je met de auto de luchthaven wilt bereiken kan je best naar de ring (A90) rijden richting het zuiden en dan de richting 'Ostia-Fiumcino' volgen.

Vliegen naar Rome Ciampino

Rome Ciampino is de tweede grootste luchthaven van Rome en ligt slechts op 12 km van het centrum. Het is een van de oudste luchthavens van Italië die nog steeds operatief is en is de thuishaven van de luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Wizz Air. Het aantal passagiers is in 2014 erg toegenomen en bedraagt nu 5 miljoen mensen. Dit oversteeg de verwachtingen van de regering, die nu plannen een nieuwe luchthaven te bouwen.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Passagiers kunnen de luchthaven bereiken met de bus van/naar Anagnina Metrostation of naar het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf Giovan Battista Pastine Station kunnen passagiers de trein nemen naar het Termini Station in slechts 15 minuten.
Taxi’s zijn beschikbaar buiten het treinstation of kan men bestellen via RadioTaxi op 063570. Er gelden vaste tarieven voor een rit met maximum 4 personen, inclusief bagage, en de kosten variëren tussen de € 30 en € 50 afhankelijk van de bestemming in de stad. Mogelijke bestemmingen zijn: Ostiense station (€ 30), Mura Aureliane (€ 30), Tiburtina station (€ 35), Fiumicino Airport (€ 50).
Voor reizigers met de wagen is het ook gemakkelijk Rome Ciampino te bereiken. Men kan van overal in de stad de ring A90 nemen en dan via het zuiden afslag 23 naar Ciampino volgen.

Treinen naar Rome Termini

Met 29 platformen en 150 miljoen passagiers per jaar is dit het drukste treinstation van Italië en het tweede drukste in Europa. Vanaf hier zijn er verbindingen met alle grote steden in Italië en het is gelegen in het centrum van Rome, op slechts 2 km van het Colosseum. De spoorwegmaatschappijen die actief zijn in Italië zijn Trenitalia en ItaloTreno.

Van Rome Termini naar het centrum

Vanaf het treinstation Rome Termini zijn er verschillende verbindingen die je onder andere naar het centrum brengen. Met de metro kan men lijn A of B nemen, met de tram lijn 5 of 14 en met de bus de lijnen C2, C3, H, M, 16, 38, 40, 64, 75, 82, 85, 90, 92, 105, 170, 175, 217, 310, 360, 649, 714, 910.
Taxi’s zijn beschikbaar voor het treinstation en worden voorzien door vier taxibedrijven, namelijk Roma - La Capitale (064994), Pronto Taxi (066645), Mondo Taxi (068822) en RadioTaxi (063570), die ook taxi’s voor alleen vrouwen aanbiedt.
Het Termini station is gelegen in het stadscentrum en met de auto kan men snel de belangrijkste bezienswaardigheden bereiken.

Treinen naar Rome Tiburtina

Tiburtina is het tweede grootste treinstation van Rome qua belangrijkheid en passagiersaantallen. Van hieruit vertrekken alle verbindingen die niet beschikbaar zijn vanuit het Termini station, voornamelijk op de noordelijke en zuidelijke as. Het station verwerkt jaarlijks 51 miljoen passagiers, en er stoppen 500 treinen per dag. Het Tiburtina station werd recentelijk ook gerestaureerd zodat er in de toekomst nog meer reizigers opgevangen kunnen worden.

Van Rome Tiburtina naar het centrum

Aan het Tiburtina treinstation is ook een metrostation gelegen war metrolijn B stopt. Evenals een busstation waar stadsbussen van Atac en Cotral en langeafstandsbussen stoppen.
Het station is slechts 3,4 km ten oosten van het Termini Station gelegen en kan met de auto bereikt worden via de Via Tiburtina, Nomentana Ringweg, Via Di Portonaccio of Via Catania.

Bussen naar Tiburtina bus station

Het Tiburtina busstation is gelegen net voor het gelijknamige treinstation. Het is de eindhalte van verschillende buslijnen en meer dan 50 vervoersmaatschappijen opereren vanuit hier. Vanaf dit station vertrekken bussen naar het noorden, zuiden en ook internationale bestemmingen. Enkele busmaatschappijen zijn Eurolines, Sita, Sulga en Baltour.

Van Tiburtina naar het centrum

Het busstation Tiburtina is gelegen aan de metrolijn B. Het is tevens de laatste halte van de stadsbussen die van en naar het centrum gaan.

Naar Rome rijden

De A1 verbindt het noorden met het zuiden en is de gemakkelijkste route voor reizigers vanuit Milaan, Turijn, Venetië, Bologna of Firenze. Rome is ook bereikbaar via de A12 voor reizigers vanaf Civitavecchia. De A24 en A25 gaan tussen Rome en de Adriatische kust, en de A14 gaat langs de Adriatische kust van Bologna tot Bari.

Rijden in Italië is over het algemeen erg gemakkelijk maar sommige snelwegen, zoals die tussen Sardinië en Salerno-Reggio Calabrië, zijn niet in de beste conditie. Daarbij zijn er ook vaak files rond grote steden zoals Rome, Milaan en Firenze en ook in deze steden staat men vaak stil. In steden is de maximum snelheid 50 km/u, daarbuiten 70 tot 90 km/u en op de snelwegen 130 km/u.

Hou er bij het rijden naar Rome wel rekening mee dat het verkeer binnen Rome zelf vaak gekkenwerk is. Het openbaar vervoer is niet super goed geregeld en er veel smalle wegen zijn waar veel auto’s moeten passeren. Sinds 2012 zijn er meer Limited Traffic Zones ingevoerd, omwille van de luchtvervuiling. Daarbij zijn parkeerplaatsen vaak volbezet en erg duur (ongeveer € 2 per uur en € 18 per dag). Vandaar dat het beter is om je auto buiten het centrum te laten en je via openbaar vervoer te verplaatsen.

Verplaatsen in Rome

Openbaar vervoer in Rome

Het openbaar vervoer in Rome bestaat uit 3 metrolijnen, 67 metrostations, 306 buslijnen en 6 tramlijnen met 7037 stations. Dit systeem van bus-, tram-, en metrolijnen wordt vaak gebruikt om zich in de stad te verplaatsen. De meeste mensen kiezen er echter voor nog steeds hun eigen wagen te gebruiken, zeker wanneer ze in de buitenwijken wonen die niet goed verbonden zijn met het openbaar vervoer.

 • Soorten tickets: Een ticket voor 100 minuten kost € 1,50.
 • Toeristenpass: Er zijn twee kaarten beschikbaar: de Roma Pass (€ 36) en de Roma Pass 48h (€ 28). De Roma Pass is geldig voor 3 dagen beginnend vanaf het eerste bezoek aan een museum of bezienswaardigheid uit de lijst. De pass geeft je twee keer gratis toegang tot bezienswaardigheden. Mocht je er dan nog meer willen bezichtigen kan dit tegen een verlaagd tarief. Daarbij geldt de Roma Pass als vervoersbewijs tot middernacht van de derde dag. Verbindingen met de luchthavens zijn niet inbegrepen. De Roma Pass 48h werkt op dezelfde manier maar is slechts 2 dagen geldig.
 • Korting: Gereduceerde tarieven gelden bij enkel bij jaarlijkse abonnementen
 • Nachtlijnen: De metro rijdt elke dag tot 23:30, daarna zijn er verschillende nachtbussen beschikbaar: N1, N2, N3, N4, N5, N6, N7, N8, N9, N10, N11, N12, N13, N14, N15, N16, N17, N18, N19, N20, N21, N22, N23, N24, N25. MAP:

Fietsen in Rome

Het wordt steeds gebruikelijker om te fietsen in Rome, vooral tijdens het weekend. Ondanks dit feit zijn er echter nog niet veel fietspaden beschikbaar in Rome. De meeste fietspaden bevinden zich in parken, naast de Tevere rivier of Via Appia. Ook de binnenstad is fietsvriendelijk. Op metrolijnen A en B is het bovendien toegelaten om je fiets mee te nemen, maar dit geldt niet voor alle stations.

 • Stadsfietsen: Roma Bike Sharing biedt fietsen aan in de stad en men kan stallingen vinden rond de toeristische bezienswaardigheden. Een kaart kost € 10 (€ 5 voor de kaart en € 5 credit). De prijzen zijn € 0,50 per half uur, € 12,50 per dag of € 21 voor 2 dagen. De kaarten kunnen aangekocht worden aan Stazione Termini, Lepanto, Piazza di Spagna, Anagnina, Ottaviano, Cornelia, Battistini, Ponte Mammolo, Eur Fermi en Laurentina.

Taxi’s in Rome

Het is spijtig genoeg niet mogelijk om een taxi te stoppen in het midden van de straat. Indien men zich met een taxi in Rome wil verplaatsen kan men deze reserveren of naar een van de voorbestemde taxistandplaatsen gaan, die doorgaans in de buurt van treinstations, theaters, bezienswaardigheden en grote hotels gelegen zijn.

 • Kosten: Er zijn 3 tarieven: T1 is € 1,1/km onder de €11, daarna start T2 met € 1,3/km tot €13 euro, waarna T3 start met € 1,6/km. De ophaalprijs is verdeeld in 3 tijdzones: tijdens de weekdagen 6:00 – 22:00) € 3,00; tijdens de weekends (6:00 – 22:00) € 4,50; (22:00 – 6:00 am) € 6,50.
 • Taxibedrijven: RadioTaxi: 063570 (met een taxi voor uitsluitend vrouwen), Roma - La Capitale: 064994, Pronto Taxi: 066645, Mondo Taxi: 068822. Ook Uber is beschikbaar in Rome.

Rijden in Rome

Gezien niemand zijn auto wil opgeven in Rome is het er vaak een drukte van verkeer en zijn files dagelijkse kost om mee te kampen. Veel mensen verkiezen een brommer om het drukke verkeer wat te vermijden. Door het centrum rijden kan het beste ‘s nachts.
Parkeerplaatsen zijn vaak volbezet en bovendien best prijzig (tussen € 18 – € 25 per dag). Het beste is om buiten het centrum te parkeren en je met het openbaar vervoer te verplaatsen.

Te voet door Rome

Gezien alle belangrijke bezienswaardigheden in een voetgangersgebied liggen is het uitstekend te doen om door Rome te lopen. Daarbij liggen veel bezienswaardigheden en musea erg dicht bij elkaar, zoals het Colosseum, Fori Imperiali en Circo Massimo. Ook de Fontana di Trevi en Pantheon liggen dicht bij elkaar. Het centrum zelf is vrij groot dus een hop on hop off bus kan een ideale optie zijn.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.