Bussen van Edinburgh naar Glasgow

Wanneer reis je?

za 20 jan.

06:35 07:35
€ 9
01:00 u

zo 21 jan.

11:00 12:10
€ 6
01:10 u

ma 22 jan.

06:20 07:30
€ 6
01:10 u

di 23 jan.

08:10 09:20
€ 6
01:10 u

wo 24 jan.

06:20 07:30
€ 6
01:10 u

Goedgekeurd voor

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen
Vandaag zo 21 jan. ma 22 jan. di 23 jan. wo 24 jan. do 25 jan. vr 26 jan. za 27 jan. zo 28 jan. ma 29 jan. di 30 jan. wo 31 jan. do 1 feb. vr 2 feb. za 3 feb. zo 4 feb. ma 5 feb. di 6 feb. wo 7 feb. do 8 feb.

Prijskalender: Deze tarieven hebben we in de afgelopen 24 uur verzameld en zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Reisinformatie voor bussen van Edinburgh naar Glasgow

Gem. reistijd:1h 7m
Eindpunt bus:Glasgow
Beginpunt bus:Edinburgh
Gem. busticket:6,84
Afstand busreis:67 km
Busmaatschappijen:
 • National Express

Welke busmaatschappijen reizen van Edinburgh naar Glasgow?

Veel bedrijven beschikken over een moderne vloot met comfortabele en verstelbare stoelen, wifi en airconditioning. Vergelijk de aangeboden diensten.

Wat is er aan boord van bussen van National Express te vinden?

 • Stopcontact

 • Wifi

 • Versnaperingen

 • E-tickets

 • Huisdieren

 • WC

 • Stoelreservering

 • Identificatie verplicht

 • Fietsen toegestaan

Andere faciliteiten en diensten verschillen per maatschappij en land.

Wat moet ik weten over busreizen van National Express?

  Nee, een kind onder de 3 jaar mag gratis reizen onder begeleiding van een betalende passagier boven de 16 jaar. Elk extra kind onder de 16 jaar moet een ticket voor een kind kopen. Om hiermee te reizen, is het nodig om een geldig identificatiemiddel met foto en geboortedatum onderweg te kunnen tonen.


  Inchecken is 1 uur voor vertrek nodig voor internationale Eurolines-bussen die reizen van Victoria Coach Station in Londen of van Eurolines Travel Centre in Dover. Inchecken is niet nodig voor andere busroutes van National Express, maar het is wel aan te raden om minstens 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.


  National Express biedt de volgende tarieven: Peak, Off-Peak, Child en Restricted. Daarnaast zijn er speciale tarieven voor groepen van 4 tot 9 personen en voor passagiers die naar een luchthaven reizen.


  Economy single


  Ticket is geldig voor een enkele reis op elke dag, behalve op vrijdag en zondag of andere dagen met een standaard tarief. Ticket moet tenminste een dag voor de reis worden geboekt.


  On The Day Single


  Geldig waar de ticket is gekocht op de dag van je reis.


  Standard single


  Reis is beschikbaar op elke dag van het jaar. Tickets moeten minstens een dag voor de reis worden geboekt.


Bus van Edinburgh naar Glasgow: reisinformatie

De vervoersmaatschappijen National Express, Megabus.com en Citylink zorgen gezamenlijk voor de busdienst tussen beide Schotse steden. National Express laat ongeveer 30 bussen per dag rijden van de zeer vroege ochtend tot het middaguur. De bus Edinburgh Glasgow rijdt 4 à 5 keer per uur. De reisduur bedraagt ongeveer anderhalf uur. Is reizen met National Express al voordelig, reizen met Megabus en Citylink is meestal nog goedkoper. Zij rijden ook meerdere malen per uur van Edinburgh Bus Station naar Buchanan Bus Station, van circa zes uur ꞌs ochtends tot middernacht.

De bus nemen vanuit Edinburgh

De bus Edinburgh Glasgow vertrekt van Edinburgh Bus Station ofwel station St. Andrews Square, dat gelegen is aan Elder Street. Het busstation bevindt zich oostelijk van het stadscentrum, in de buurt van Princes Street en tussen George Street en St. James Centre. Het treinstation Edinburgh Waverley is slechts een paar honderd meter verwijderd, waar treinen uit diverse stadsdelen en omliggende regio’s aankomen en vertrekken. Stadsbussen en trams stoppen in de buurt van station St. Andrews Square. Speciale nachtbussen en taxi’s zijn ook beschikbaar in de nachtelijke uren om naar station St. Andrews Square te komen.

In Glasgow aankomen met de bus

De bus Edinburgh Glasgow komt aan op station Glasgow Buchanan aan Killermont Street, direct grenzend aan Glasgow Queen Street Station. Dit drukbezochte station bevindt zich op korte afstand van Glasgow Centraal Station. Er rijdt een pendelbus tussen beide stations. De metro is een gemakkelijke manier om Glasgow te doorkruisen. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Buchanan Street en Cowcaddens, vanwaar men richting de stadsdelen kan reizen. Vanaf Glasgow Buchanan Station is er ook een rechtstreekse busverbinding naar Edinburgh Airport. Glasgow is de grootste stad van Schotland, dat met de kathedraal, de botanische tuinen, het Scottisch Football Museum en Hunterian Museum and Art Gallery over enkele bijzondere bezienswaardigheden beschikt. Men kan van Buchanan Station tevens een taxi nemen naar ongeacht welke plek in de stad.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Alles wat je moet weten over het busstation: Edinburgh

 • Stopcontact
 • Wifi
 • Eetgelegenheid
 • WC

*Informatie kan verouderd zijn (testfase).

Bus
Bus
Bus
De goedkoopste bussen Edinburgh - Glasgow van de aankomende dagen
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus
Bus

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.