Vergelijk goedkope bussen voor busreizen in Frankrijk

Dienstregelingen, tickets en informatie over de vervoersmaatschappijen

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Eenvoudig vergelijken en boeken

Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 600 officiële partners

Reis op je eigen manier

Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa

Tickets voor je reis

We staan voor je klaar

Busreizen in Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om de schoondheid en diversiteit van haar landschap. Een van de beste manieren om hiermee kennis te maken is door Frankrijk te reizen met de bus. Hoewel de trein lang het meest geliefde vervoersmiddel was, is het gebruik van de bus in Frankrijk erg gestegen in het afgelopen jaar. Vandaag de dag is er een uitgebreid busnetwerk beschikbaar en kunnen reizigers zich met langeafstandsbussen door het land verplaatsen.

In Augustus 2015 is bovendien de wet-Macron goedgekeurd in Frankrijk om de busmarkt te dereguleren waardoor we een hoge stijging zullen waarnemen in het aantal langeafstandsbussen die het land doorkruisen. Zo kunnen we verwachten dat vanaf de ingang van de wet in augustus 2015 de Franse reisindustrie binnen een jaar 5 000 000 nieuwe busreizigers zal mogen ontvangen. Daarbij zal de deregulatie van de busindustrie ook ten goede komen aan de consumenten omdat er verwacht wordt dat in het komende jaar ticketprijzen 10% tot 70% zullen dalen omwille van de grote concurrentie.

Populaire busroutes in Frankrijk

De meest populaire busreizen vinden plaats tussen de hoofdstad Parijs en andere grote Franse en Europese steden zoals Lyon, Londen, Amsterdam, Brussel en Barcelona. Reizigers hebben ook voordeel aan de routes in het zuiden van Frankrijk, waaronder de A9 naar Barcelona en de A7 of de Route du Soleil, die bekend staat als de mooiste snelweg van Frankrijk. De deregulatie van de busmarkt betekent tevens ook een heel nieuw aanbod aan nieuwe busverbindingen.

Nieuwe busroutes in Frankrijk betekent daarbij ook dat reizigers vanuit Nederland en de rest van de wereld niet langer genoodzaakt zijn over te stappen in Parijs of andere grote knooppunten. Ook rechtstreekse busroutes naar kleinere knooppunten zullen nu beschikbaar zijn voor afstanden langer dan 100 km.

Grootste busmaatschappijen in Frankrijk

De grootste busmaatschappijen die in Frankrijk opereren zijn Eurolines, die vele reizen aanbiedt heen Europa heen, en OUIBUS. Met de invoering van de wet-Macron zullen ook verschillende internationale bedrijven, zoals National Express en Megabus, hun diensten uitbreiden naar andere gebieden buiten Parijs. Andere grote internationale spelers zijn onder andere Starshipper and FlixBus.

Faciliteiten aan boord

Afhankelijk van de aanbieder en de gekozen reis, zijn er verschillende faciliteiten aan boord voorzien. Gewoonlijk kan men zich verwachten aan comfortabele zitplaatsen, airconditioning, toiletten, wifi en entertainment zoals films of tijdschriften. Vele busmaatschappijen hebben ook toegankelijke bussen voor passagiers die assistentie nodig hebben.

Bussen in Frankrijk

Read more about buses in France on GoEuro.com
Read more about buses in France on GoEuro.co.uk
Mehr Informationen über Busse in Frankreich & Fernbusse in Deutschland
Mehr Informationen über Busse in Frankreich & Fernbusse in der Schweiz
Más información sobre autobuses en Francia en GoEuro.es
Per maggiori informazioni sugli autobus in Francia visita GoEuro.it
U kunt meer informatie over bussen vinden op GoEuro.nl
U kunt meer informatie over bussen in Frankrijk vinden op GoEuro.be
Plus d'informations sur les bus en France sur GoEuro.fr
Plus d'informations sur les bus en France sur GoEuro.be
Przeczytaj więcej o autobusach we Francji na GoEuro.pl

Faciliteiten & diensten van de belangrijkste busmaatschappijen

Veel maatschappijen bieden moderne voertuigen aan met comfortabele en verstelbare stoelen, wifi en airconditioning. Vergelijk de aangeboden diensten.

Andere faciliteiten en diensten verschillen per maatschappij en land.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.