Unpacking Travel is ons tweewekelijkse overzicht van alle trends, tips en nieuwtjes uit de reiswereld. Wij zetten de leukste apps, blogs en reisprojecten voor jullie in de kijker. In deze editie: ratelende koffers in Venetië, fotograferen tijdens het magisch uurtje en de leukste plaatsjes in Berlijn!

Reisnieuws

  • Binnenkort met de rugzak op citytrip naar Venetië? In deze drijvende stad zijn ze het geluid van de ratelende koffers op de stenen straten beu, en willen ze een verbod invoeren.
  • KLM gaat erg bezuinigen vanaf 2015. Zo zullen ze waarschijnlijk geen cabinepersoneel meer aannemen, maar ook besparen op leveranciers en brandstof door nieuwe, zuinigere toestellen aan te schaffen.
  • Uber en Brussels Airlines werken samen voor het ideale kerstcadeau. Je kan tot 28 december je b.gift ticket kopen waarmee dan een vlucht geboekt kan worden naar een van de 32 geselecteerde bestemmingen. Daarbij ontvangen reizigers ook een waardebon van 15 EUR om vanaf de luchthaven tot aan hun verblijfsplaats te komen.

App van de week

Hou je van fietsen? Met deze app is het zeer eenvoudig om zelf een leuke fietsroute uit te stippelen! Selecteer simpelweg de gewenste knooppunten op de kaart en de Fiets-app zal deze verbinden. Bovendien staat de app je ook bij terwijl je onderweg bent, zodat je er zeker van bent dat je op het juiste pad blijft. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke dagje uit, alleen het zonnetje ontbreekt misschien nog op dit moment …

Bestemming van de week

Reisnieuws Vilnius

Vilnius – Flickr: xorge

De Lonely Planet stelt elk jaar een overzicht samen van plaatsen die je zeker niet mag missen. De top 3 landen van 2015 zijn Singapore, Namibië en Litouwen. Litouwen behaalt als enig Europese land de top 3 en verdient daarom een vermelding als onze bestemming van de week. Het land wordt vanaf januari 2015 ook het nieuwste lid van de eurozone, waardoor reizen naar deze Baltische staat nog gemakkelijker zullen worden. Enkele reden waarom Litouwen volgens de Lonely Planet zeker een bezoekje waard zijn: de prachtige stranden, Europa’s grootste zandduinen en het gezellig barokke oude stadscentrum van Vilnius, dat tevens op de Werelderfgoedlijst staat.

Bekijk ook het volledige overzicht van landen die je in 2015 moet bezocht hebben volgens de Lonely Planet!

Blogpost van de week

Reisnieuws Ladify

Ladify – Berlijn

Ladify is een Nederlandse blogster die je graag op de hoogte houdt over lekker eten, de laatste modetrends en fijne reisjes. Onlangs bracht ze een bezoek aan de leuke stad ter wereld, Berlijn, en schreef ze op haar blog een interessant artikel hierover. Ontdek Berlijns leukste plaatsen, zoals Neue Heimat in Friedrichshain of de Reichstag in Mitte!

Foto van de week

Reisnieuws Travel Valley

Fotograferen tijdens het magisch uurtje – Bart Teurlings

Deze foto is gemaakt door Bart Teurlings, schrijver bij de reisblog Travel Valley, tijdens het magische uurtje in de herfst (het eerste of laatste zonlicht van de dag). Het leuke is dat je bij deze foto een aantal handige tips van hem zelf krijgt over hoe je je foto’s er nog romantischer kan laten uitzien!

Project van de week

Reisnieuws

Airbnb en KLM bieden uitzonderlijke overnachtingsplaats aan

De wedstrijd is spijtig genoeg al afgesloten, maar we willen dit toch nog even met jullie delen. Airbnb en KLM werkten samen om de últieme overnachtingsplaats aan te bieden: namelijk een volledig ingericht vliegtuig, inclusief kinderspeeltuin, acht badkamers en privébioscoop. Het vliegtuig blijft natuurlijk wel aan de grond staan, maar airbnb wil hiermee tonen dat ze echt unieke reiservaringen aanbieden. Spijtig dat we niet meer kunnen deelnemen, maar wie weet komt er wel een tweede editie?

Featured Image – Flickr: Eugenijus Radlinskas

Vind je Unpacking Travel leuk of heb je een goede toevoeging? Laat het ons weten! Like it, link it, share it of praat met ons op Twitter @GoEuroNL. En mocht je niet genoeg kunnen krijgen: We hebben ook een EngelseDuitse en Spaanse versie van Unpacking Travel.