Goedkope vluchten in Europa boeken

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen
In samenwerking met 450 maatschappijen
en meer

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Goedkope vluchten

naar elke bestemming in Europa

  1. Plan een vlucht van A naar B in de bovenstaande zoekfunctie.
  2. Vergelijk vertrek- en aankomsttijden van alle beschikbare vluchten.
  3. Boek vliegtickets voor de vlucht die op je wensen aansluit.
  4. Geniet van de reis!

App voor vluchten


Vluchttijden en vliegtickets

Wil je vluchten plannen? Dan kun je de GoEuro-app gebruiken om vluchttijden te bekijken en vluchten van A naar B te boeken.


Luchtvaartmaatschappijen

Vliegreizen in Europa

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief binnen Europa, die zowel nationale airlines, privévervoerders, reisbureaus of low cost airlines kunnen zijn.

EasyJet heeft verschillende routes binnen Europa op zowel grote als kleine luchthavens. Hun populairste bestemmingen zijn Londen, Parijs, Berlijn, Milaan en Barcelona, en enkele kleinere steden zoals Palma de Mallorca, Geneve, Brussel en Salzburg. De belangrijkste verbindingen in Europa zijn Madrid-Milaan, Parijs-Geneve, Madrid-Londen, Barcelona-Berlijn en Berlijn-Brussel.
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia voorziet zowel vluchten binnen Europa als verbindingen met Noord-, Zuid-, en Centraal-Amerika en enkele bestemmingen in Afrika. Hun belangrijkste routes binnen Europa zijn Madrid-Berlijn, Berlijn-Parijs, Madrid-Londen en Brussels-Madrid.
Ook Lufthansa, een Duitse luchtvaartmaatschappij, voorziet een groot aantal internationale vluchten, maar vliegt daarbuiten ook tussen de Europese bestemmingen München-Parijs, Berlijn-Barcelona en Londen-Berlijn.
Ryanair tenslotte, is een van de bekendste budget-airlines in Europa. Het Ierse bedrijf biedt connecties aan tussen zowel grote steden als toeristische bestemmingen en verbindt daarbuiten het Verenigd Koninkrijk met het vasteland met verbindingen zoals Londen-Madrid, Barcelona-Liverpool, Frankfurt-Londen en Manchester-Mallorca.

In Nederland is de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) de nationale luchtvaartmaatschappij met als thuishaven Schiphol in Amsterdam. Ook KLM heeft naast de langeafstandsvluchten ook twee dochtermaatschappijen, namelijk de KLM Cityhopper en de low-cost-airline Transavia, voor voordelig reizen binnen Europa.

Luchtvaartmaatschappijen in Europa

Low Cost Airlines in Europa

Easyjet

easyJet is een van de prijsvechters die goedkope vluchten in Europa aanbiedt. Vertrekken kan vanaf Brussels Airport.

Ryanair

Ierse lowbudget airline Ryanair biedt goedkope vliegtickets binnen Europa. Vanaf Brussels Airport en Charleroi.

Transavia

Transavia, de dochtermaatschappij van KLM, biedt voordelige vluchten aan vanuit Nederland. Bron: Wikimedia

Vluchten in Europa

Sinds er in de jaren 90 beslist werd het luchtruim van de Europese Unie open te stellen voor privé-luchtvaartmaatschappijen, die naast de nationale maatschappijen konden opereren, heeft de vliegindustrie heel wat veranderingen ondergaan. Zo werden een aantal luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en AerLingus geprivatiseerd. Verder ontstonden er steeds meer lagekostenluchtvaartmaatschappijen aangezien het nu voor iedereen mogelijk was vluchten te organiseren naar verschillende bestemmingen, zolang ze het met de luchthaven in kwestie, en dus niet langer de overheid, geregeld kregen. Vanaf dat moment zijn de low-budget maatschappijen snel uitgegroeid in Europa, met Ryanair en easyJet als bekende pioniers. Deze goedkope vluchten hebben een grote invloed gehad op het reizen binnen Europa: toeristen konden voortaan voor een weekend andere Europese grootsteden verkennen tegen een lage prijs, maar ook zakenreizen, of tijdelijke werkaanbiedingen werden veel gemakkelijker. Tegenwoordig hebben ook veel grotere luchtvaartmaatschappijen een lowfare-dochtermaatschappij om het marktaandeel te kunnen behouden ten opzichte van andere lowcost-maatschappijen.

De luchtvaart is een erg belangrijke factor in de Europese economie, die per jaar zo een 140 biljoen factureert en zo een 3 miljoen mensen tewerkstelt. In 2012, reisden ongeveer 832 miljoen passagiers via het luchtruim door Europa.

Andere luchtvaartmaatschappijen in Europa

Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België met haar thuisbasis op Brussels Airport.

KLM

KLM is de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij met belangrijkste hub Schiphol Airport.

Lufthansa

Lufthansa is een Duitse luchtvaartmaatschappij die Europese en intercontinentale vluchten aanbiedt.

Faciliteiten & diensten voor de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Veel bedrijven beschikken over een moderne vloot met comfortabele en verstelbare stoelen, wifi en airconditioning. Vergelijk de aangeboden diensten.

Andere faciliteiten en diensten verschillen per maatschappij en land.

Grootste luchthavens in Nederland

In Europa bevinden zich tal van grote en minder grote luchthavens, die door de verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar in verbinding staan. Ook Nederland beschikt over 5 luchthavens, vanwaar internationale vluchten worden uitgevoerd. Om intercontinentaal te vliegen kan men best naar Amsterdam Schiphol afzakken, maar vele continentale bestemmingen kunnen gevonden worden op onder andere de luchthaven van Eindhoven, Rotterdam the Hague, Maastricht-Aachen en Groningen Eelde.

Vluchten in Europa

Frequent Flyer Program

De grote luchtvaartmaatschappijen bieden hun klanten de kans aan om punten te sparen bij iedere vlucht die ze boeken, waarmee ze privileges of beloningen tijdens de trip kunnen verkrijgen. Ook KLM heeft een miles-programma waarmee men Flying Blue Miles kan sparen die men kan besteden aan onder andere vluchten, hotelovernachtingen en autoverhuur.

Technische specificaties

De Airbus en Boeing, voornamelijk van de A319-100 en de A320-200, en de 747-400 en de 747-800 serie respectievelijk, zijn de twee types die meestal gebruikt worden voor Europese vluchten.

De vloot van de KLM bestaat uit 117 vliegtuigen, waarvan er vier uitsluitend voor vracht dienen. De vliegtuigen van de verschillende dochtermaatschappijen zijn hier niet bijgerekend.

Populaire vluchten