Utrecht Centraal - Informatie over het treinstation en tickets | GoEuro

Vervoersmaatschappijen, verbindingen en dienstregelingen in dit station

Informatie over het treinstation

Adres:
Utrecht
Telefoon:

Faciliteiten

  • Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
  • Taxistandplaats in de omgeving
  • Bereikbaar via het openbaar vervoer
  • Parking beschikbaar
  • Autoverhuurbedrijven ter plaatse beschikbaar
  • Lockers voor bagageopslag beschikbaar
  • Eetgelegenheden beschikbaar

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Utrecht Centraal :

Over het treinstation Utrecht Centraal

Het station Utrecht Centraal is gelegen in het westen van de Utrechtse binnenstad. Het is het eerste station van Utrecht en het werd geopend in 1843, toen het station een treinverbinding tussen Amsterdam en Arnhem bood. Nu is het station het belangrijkste knooppunt van alle spoorlijnen in Nederland en is het tevens het drukste station van het land. Er stappen dagelijks zo een 228.000 personen in of uit en er zijn meer dan 900 vertrekkende treinen per dag. De stationshal loopt naadloos over in het winkelcentrum Hoog Catharijne en aan de andere kant is er directe verbinding met de Jaarbeurs.

Bereikbaarheid van station Utrecht Centraal

Er zijn twee busstations, namelijk busstation CS Centrumzijde en busstation CS Jaarbeurszijde. Vanaf de Centrumzijde vertrekken er buslijnen naar de stad Utrecht. Vanaf de Centrumzijde vertrekken ook nachtbussen. Vanaf de Jaarbeurszijde rijden de bussen van Veolia en Arriva richting de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. De bussen van Connexxion rijden richting het westen van het land. De U-OV-lijnen rijden naar de Leidsche Rijn Centrum, Maarssen en Papendorp. Vlakbij dit busstation vertrekt ook de sneltram.

Faciliteiten in het station Utrecht Centraal

Rondom het station zijn meerdere grote fietsenstallingen aanwezig. Er kan tevens een fiets en een OV-fiets gehuurd worden. Op Utrecht Centraal er is ook politie aanwezig op het station. Mindervaliden kunnen gebruik maken van een verrijdbare brug en de lift. Er is tevens assistentie voor hen voorzien. Op het station zijn diverse eetgelegenheden zoals een Burger King, Julia’s en Kiosk, maar ook winkels waar sieraden, boeken, kleding en verzorgingsproducten gekocht kunnen worden.