Schiphol (Airport) - Informatie over het treinstation en tickets | GoEuro

Vervoersmaatschappijen, verbindingen en dienstregelingen in dit station

Informatie over het treinstation

Adres:
Rozenburg
Telefoon:

Faciliteiten

  • Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
  • Taxistandplaats in de omgeving
  • Bereikbaar via het openbaar vervoer
  • Parking beschikbaar
  • Autoverhuurbedrijven ter plaatse beschikbaar
  • Lockers voor bagageopslag beschikbaar
  • Eetgelegenheden beschikbaar

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Schiphol (Airport) :

Over het treinstation Schiphol

Het eerste station van Schiphol werd in 1978 geopend door prinses Beatrix en prins Claus. Enkele tientallen jaren later werd het gebouw echter gesloopt en werd het nieuwe gebouw geïntegreerd in het gebouw van de luchthaven. De sporen liggen onder het gebouw. Er zijn drie eilandperrons en zes sporen. Doordat dit een station is waar veel reizigers komen, in verband met de luchthaven, zijn er niet alleen roltrappen en liften, maar ook hellingbanen, die uitermate geschikt zijn voor reizigers met bagage.

Bereikbaarheid van station Schiphol

Luchthaven en daarmee station Schiphol is op vele manieren bereikbaar. Het ligt op het kruispunt van de A4 en de A9 en er is veel parkeergelegenheid, waarbij men de keuze heeft tussen lang en kort parkeren. Boven het station ligt een groot busstation. Er rijden streekbussen, bussen van Schiphol Sternet, Q-liners, bussen van het R-net en een speciale Keukenhofexpress in de tijd dat dit park geopend is.

Faciliteiten in het station Schiphol

Op het station vindt men uiteraard kaartautomaten en een NS-service- en verkoopbalie. Het station is prima geschikt voor mindervaliden. Er zijn bijvoorbeeld liften, hellingbanen en speciale toiletten beschikbaar. Wanneer men het station verlaat, staat men middenin de grote ontvangsthal van Schiphol. Hier zijn vele winkels en eetgelegenheden te vinden; van chiquere restaurants tot een Burger King en van souvenir winkels tot een Victoria Secret.