Rotterdam Centraal - Informatie over het treinstation en tickets | GoEuro

Vervoersmaatschappijen, verbindingen en dienstregelingen in dit station

Informatie over het treinstation

Adres:
Rotterdam
Telefoon:

Faciliteiten

  • Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
  • Taxistandplaats in de omgeving
  • Bereikbaar via het openbaar vervoer
  • Parking beschikbaar
  • Eetgelegenheden beschikbaar

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Rotterdam Centraal :

Over het treinstation Rotterdam Centraal

Rotterdam is in 2004 van start gegaan met de nieuwbouw van een station. Dit station is in 2014 officieel geopend door koning Willem-Alexander. Vanaf dit station is het mogelijk om naar de meest belangrijke bestemmingen van Nederland te reizen, zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag, en bovendien zijn er van hieruit een aantal rechtstreekse verbindingen met buitenlandse bestemmingen als Antwerpen en Parijs. Rotterdam behoort dan ook tot een van de drukste stations van Nederland. Dagelijks zijn er zo’n 110.000 reizigers die het station passeren. Er zijn zeven perrons aanwezig, met daarbij dertien treinsporen.

Bereikbaarheid van station Rotterdam Centraal

Het station ligt in het centrum van de stad. Wanneer men met de auto naar station Rotterdam Centraal komt, kan er op de P+R-Proveniersplein geparkeerd worden. Ook is het station bereikbaar via het metronetwerk. Er kan dan gereisd worden met metrolijn D en E van de RET. Het busstation, de tram en het metrostation bevinden zich allen naast het station. Buslijn 33 rijdt tussen Rotterdam Airport en station Rotterdam Centraal.

Faciliteiten in het station Rotterdam Centraal

Op het station bevinden zich vele faciliteiten. Zo zijn er zo’n 15 eetgelegenheden, zoals de Julia’s, La Place, Smullers en Albert Heijn To Go. Ook zijn er verschillende winkels, variërend van de HEMA en de Rituals, tot aan Hunkemöller en Leonidas. Ook is er een Seats2Meet, een mogelijkheid om op het station te werken.