Amsterdam Centraal - Informatie over het treinstation en tickets | GoEuro

Vervoersmaatschappijen, verbindingen en dienstregelingen in dit station

Informatie over het treinstation

Adres:
Amsterdam
Telefoon:

Faciliteiten

  • Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
  • Taxistandplaats in de omgeving
  • Bereikbaar via het openbaar vervoer
  • Parking beschikbaar
  • Autoverhuurbedrijven ter plaatse beschikbaar
  • Lockers voor bagageopslag beschikbaar
  • Eetgelegenheden beschikbaar

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Amsterdam Centraal :

Over het treinstation Amsterdam Centraal

Het treinstation Amsterdam Centraal bestaat al sinds 1869. Het is gebouwd op een kunstmatig eiland gelegen in het IJ. De aanleg heeft twintig jaar geduurd omdat de fundering lastig te leggen was: er moesten 9000 palen geheid worden om de latere gebouwen een stevig fundament te geven. Het stationsgebouw dateert van 1875 en is ontworpen door de architecten P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt. Het stationsgebouw is in dezelfde klassieke stijl als het Rijksmuseum in Amsterdam gebouwd. Afgelopen jaren zijn verschillende delen van het station verbouwd waardoor er nu verbrede passages met nieuwe winkels op het station te vinden zijn.

Bereikbaarheid van station Amsterdam Centraal

Rondom het station zijn allerlei soorten vervoersvormen van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van Amsterdam aanwezig. De reiziger kan de tram, bus en metro pakken naar alle bestemmingen in Amsterdam en streekbussen naar plaatsen buiten Amsterdam zoals Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Volendam, Marken, Purmerend en Hoorn.

Faciliteiten in het station Amsterdam Centraal

Er zijn diverse fietsenstallingen rondom het station Amsterdam Centraal. Er is een fietsflat aan de westkant van het station, een fietsplatform en een fietspont aan het IJ naast de GVB ponten en een bromfietsparkeerplaats aan de oostkant van het station. Er is ook nog een bewaakte fietsenstalling aan de centrumzijde van het station. Automobilisten kunnen gebruik maken van de parkeergarage P1 aan de westkant van de Prins Hendrikkade en aan de oostkant bij parkeergarage Oosterdok. Verder zijn er ook verschillende eet- en drinkgelegenheden en winkels in het station te vinden.