Treinen van Utrecht naar Den Haag

Goedgekeurd voor

en meer

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Reisinformatie voor treinen van Utrecht naar Den Haag

Waar komt de trein aan?Den Haag
Waar vertrekt de trein?Utrecht
Wat is de afstand?56 km

Trein van Utrecht naar Den Haag: reisinformatie

Door de snelle treinverbinding maken reizigers tussen Utrecht en Den Haag vaak graag gebruik van de trein. Gemiddeld rijdt er elk kwartier een rechtstreekse trein naar de hofstad. Deze rit duurt ongeveer 40 minuten. Tussendoor kunnen reizigers ook gebruik maken van de treinen met een overstap in Gouda. Door deze extra overstap neemt de reistijd toe tot ongeveer 50 minuten. De trein van Utrecht naar Den Haag rijdt van 's ochtends 5.30 uur tot middernacht. In het weekend rijden er op die hele vroege uren in de ochtend alleen stoptreinen waardoor de reis automatisch een stuk langer duurt.

Den Haag

Demografie

Lokale tijd 04:57
Euro
Bevolking 474.200
Talen Nederlands

Hoe duur is Den Haag?

Een gemiddelde maaltijd

Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Den Haag kost 0.4% meer dan in Utrecht.

Winkelen

Prijzen in Den Haag liggen gemiddeld 2.9% hoger dan in Utrecht.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Den Haag kost ongeveer 37.3% meer dan in Utrecht.

Een nacht in een hotel

Een overnachting in een hotel in Den Haag kost ongeveer 24.2% minder dan in Utrecht.

De trein nemen vanuit Utrecht

Voor de meeste passagiers van de trein Utrecht Den Haag begint hun reis op Utrecht CS. Dit treinstation heeft een centrale ligging in de stad waardoor het vanuit alle Utrechtse wijken goed bereikbaar is. Vanaf het centrum kan men bijvoorbeeld met bus 2 naar het station reizen. Deze buslijn rijdt een lusroute via het centrum en het populaire Museumkwartier. Reizigers die de auto hebben geparkeerd op het Transferium Westraven, kunnen beter op de sneltram (lijn 60 en 61) stappen. Station Utrecht Centraal is het eindpunt van deze tramlijn.

In Den Haag aankomen met de trein

Den Haag is een stad met allure. Het Binnenhof, paleis Noordeinde en het statige Mauritshuis passen perfect bij de chique uitstraling van de stad. Wie de trein Utrecht Den Haag neemt, komt aan op station Den Haag Centraal. Hier kan men de reis eventueel vervolgen met de bus of de tram. Zo stoppen tram 1 en bus 22 bijvoorbeeld in de buurt van het Binnenhof. En staat er een bezoek aan het Gemeentemuseum gepland? Met bus 24 richting Kijkduin en tram 17 naar het Statenkwartier kan men uitstappen voor de deur van het museum.