Treinen van Amsterdam naar Apeldoorn

Goedgekeurd voor

en meer

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Reisinformatie voor treinen van Amsterdam naar Apeldoorn

Waar komt de trein aan?Apeldoorn
Waar vertrekt de trein?Amsterdam
Wat is de afstand?76 km

Trein van Amsterdam naar Apeldoorn: reisinformatie

De trein vanuit Amsterdam rijdt in ruim een uur tijd naar het station van Apeldoorn. De eerste trein Amsterdam Apeldoorn vertrekt rond 5.00 uur en de laatste rit is rond 23.00 uur. In het weekend gaat de treindienst echter door tot ongeveer 0.30 uur. Vanuit Amsterdam vertrekken er twee treinen per uur richting Apeldoorn. De ene trein rijdt rechtstreeks naar de eindbestemming en bij de andere trein moet men onderweg overstappen in Hilversum of Amersfoort.

Apeldoorn

Demografie

Lokale tijd 21:43
Euro
Bevolking 136.600
Talen Nederlands

Hoe duur is Apeldoorn?

Een gemiddelde maaltijd

Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Apeldoorn kost 9.6% minder dan in Amsterdam.

Winkelen

Prijzen in Apeldoorn liggen gemiddeld 5.6% lager dan in Amsterdam.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Apeldoorn kost ongeveer 7.1% minder dan in Amsterdam.

Een nacht in een hotel

Een overnachting in een hotel in Apeldoorn kost ongeveer 32% minder dan in Amsterdam.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Reizigers van de trein Amsterdam Apeldoorn kunnen het beste vertrekken vanaf Amsterdam CS. Dit station is een belangrijk knooppunt van het openbaar vervoer in de stad. Bijna alle trams, stadsbussen en metro's stoppen op Amsterdam Centraal. De meeste mensen stappen in het centrum op de tram (lijn 16 en 24) of de bus (lijn 170, 172 en 272). Vanuit de buitenwijken kan men beter met de metro (lijn 51, 53 en 54) naar Amsterdam CS reizen.

In Apeldoorn aankomen met de trein

Apeldoorn is een stad met koninklijke allure. De Oranjes hebben deze plek al honderden jaren geleden ontdekt. In 1684 liet Willem III namelijk een jachtslot in Apeldoorn bouwen, dat hij het Het Loo noemde. Het oude Loo bestaat niet meer, maar het nieuwe pand is minstens zo indrukwekkend om te zien. Ook de Apenheul en het nabijgelegen Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn populaire bezienswaardigheden in de regio Apeldoorn. De trein Amsterdam Apeldoorn komt aan op het centraal station van de stad. Vanaf station Apeldoorn loopt men al in een paar minuten naar de Hoofdstraat. Dit is de langste winkelstraat van Nederland. Wie naar Het Loo of de Apenheul wil, kan op station Apeldoorn beter de bus nemen. Het Loo is bereikbaar met lijn 16 en 102, terwijl men voor de Apenheul in kan stappen bij de bussen van lijn 2.