Treinen van Aken naar Keulen

Goedgekeurd voor

en meer

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen
Vandaag za 25 mrt. zo 26 mrt. ma 27 mrt. di 28 mrt. wo 29 mrt. do 30 mrt. vr 31 mrt. za 1 apr. zo 2 apr. ma 3 apr. di 4 apr. wo 5 apr. do 6 apr. vr 7 apr. za 8 apr. zo 9 apr. ma 10 apr. di 11 apr. wo 12 apr.
Vind prijzen Vind prijzen Vind prijzen

Prijskalender: Deze tarieven hebben we in de afgelopen 24 uur verzameld en zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Reisinformatie voor treinen van Aken naar Keulen

Waar komt de trein aan?Keulen
Waar vertrekt de trein?Aken
Wat is de afstand?63 km

Trein van Aken naar Keulen: reisinformatie

Er rijden dagelijks enkele tientallen treinen van Aken naar Keulen. Het treinverkeer wordt verzorgd door de Duitse spoorvervoerders Deutsche Bahn en VRR. Daarnaast rijdt er overdag elke twee uur een Thalys tussen de twee steden. De reiziger kan met een rechtstreekse verbinding over ongeveer 80 kilometer in ruim een half uur van station Aachen Hauptbahnhof naar station Köln Hauptbahnhof reizen, waar men kan overstappen op een aansluitende trein naar station Köln Messe/Deutz. De eerste trein Aken Keulen gaan om even na half acht ꞌs ochtends onderweg naar Keulen, de laatste trein verlaat omstreeks half acht ꞌs avonds het spoorperron van Aken.

Keulen

Demografie

Lokale tijd 20:59
Euro
Bevolking 963.300
Talen Duits

Hoe duur is Keulen?

Een gemiddelde maaltijd

Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Keulen kost 20.2% meer dan in Aken.

Winkelen

Prijzen in Keulen liggen gemiddeld 8.6% hoger dan in Aken.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Keulen kost ongeveer 5.7% meer dan in Aken.

Een nacht in een hotel

Een overnachting in een hotel in Keulen kost ongeveer 15.2% meer dan in Aken.

De trein nemen vanuit Aken

Aachen Hauptbahnhof is het vertrekstation van de dagelijkse trein Aken Keulen. Het treinstation ligt aan de Bahnhofplatz en is het begin- en eindpunt van de langste spoorlijn van Duitsland Aken-Kassel, met 340 kilometer spoorlengte. Van de Aachener Dom in het centrum is het ongeveer één kilometer naar het centraal station. Lopend is men er in een kwartier. Talrijke stadsbussen en streekbussen stoppen op het busstation vlak bij Aachen Hauptbahnhof. Men kan ook een taxi nemen vanuit de stad naar het treinstation. Er is een taxistandplaats op het voorplein, rechts van de hoofdentree.

In Keulen aankomen met de trein

Keulen is een moderne stad met een roemrijke geschiedenis. De 157 meter hoge Dom van Keulen is de trots van de stad. In de Altstadt vindt men verschillende Romaanse kerken en het Romeins-Germaans Museum. Vanaf de Hohenzollernbrücke heeft men een prachtig uitzicht over de stad. De trein Aken Keulenarriveert op station Köln Hauptbahnhof of station Köln Messe-Deutz. Het centraal station Köln Hauptbahnhof ligt aan de Bahnhofsvorplatz en bevindt zich direct naast de Dom van Keulen. Men loopt van het station zo het centrum in. Er staan stadsbussen klaar bij het busstation aan de achterzijde van het treinstation. Men kan van het metrostation bij Köln Hauptbahnhof met de metro of regionale trein (S-Bahn) naar het centrum reizen of in vijf minuten naar station Köln Messe/Deutz komen. Messe/Deutz ligt op slechts een paar honderd meter van het centraal station, aan de oostoever van de Rijn. Men is vanaf hier met de metro, bus of lopend snel in het stadscentrum.