Goedkope treintickets voor trein naar Brussel

Goedgekeurd voor

en meer

Trein naar Brussel: reisinformatie

Gezien Nederland en België buurlanden zijn, zijn er verschillende mogelijkheden om tot in Brussel te komen. Indien men vertrekt vanuit steden die dicht bij de grens met België liggen, kan men gemakkelijk via intercity’s de grens oversteken. Vanuit Maastricht bijvoorbeeld kan men de Intercity naar Luik-Guillemins nemen, waar men kan overstappen op de trein naar Brussel. Vanuit Roosendaal kan men ervoor kiezen om de rechtstreekse Intercity Brussel naar de Belgische hoofdstad te nemen of om met verschillende overstappen te reizen. Alle verbindingen hiervoor worden dan voorzien door de NS, en in Roosendaal stapt men over op een trein van de NMBS die in Antwerpen stopt. Hier vindt men dan weer een aansluiting naar Brussel. De Intercity Brussel is de rechtstreekse trein die vanuit Amsterdam vertrekt, en die in Den Haag, Rotterdam en Dordrecht stopt op weg naar Antwerpen en Brussel. Deze trein doet er ongeveer 3,5 uur over. Een laatste optie is om met de Thalys te reizen. Deze hogesnelheidstrein rijdt vanaf Amsterdam via Rotterdam in 1,5 uur naar Brussel.

Brussel

Demografie

Lokale tijd 04:55
Euro
Bevolking 1.000.000
Talen Frans, Nederlands

Hoe duur is Brussel?

Een gemiddelde maaltijd

Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Brussel kost 4.5% meer dan in Nederland.

Winkelen

Prijzen in Brussel liggen gemiddeld 8.7% hoger dan in Nederland.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Brussel kost ongeveer 19.2% minder dan in Nederland.

Een nacht in een hotel

Een nacht in een hotel in Brussel is gemiddeld ongeveer 41.7% minder duur dan in Nederland.

Grootste stations in Brussel

In Brussel zijn er 3 grote treinstations, en afhankelijk van welke trein men neemt kan men op verschillende stations arriveren. De Thalys sluit uitsluitend op Brussel-Zuid, de intercity’s stoppen ook op Brussel-Zuid, maar sommige kunnen ook op Brussel-Noord of Brussel-Centraal stoppen. Brussel-Zuid is een van de grootste stations van België en is een knooppunt voor zowel nationale als internationale treinen. Vanaf het station kan men dus ook met de treinen van de NMBS verder reizen naar de andere treinstations in Brussel, of naar andere bestemmingen in België. Om in verschillende delen van de stad te komen, kan men gebruik maken van het openbaar vervoer. Metrolijnen 2 en 6 stoppen in het metrostation onder het station, net zoals sommige tramlijnen die onder andere naar de Heizel gaan. De overige tramlijnen stoppen bovengronds. Ook de stadsbussen van De Lijn, MIVB/STIB en TEC stoppen in de omgeving van het station.

Over Brussel

Brussel is de hoofdstad van België, en tevens het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. Daarnaast bevindt ook het hoofdkwartier van de NAVO en het secretariaat van de Benelux hier. Behalve deze instellingen is Brussel ook voor toeristen een aangename bestemmingen. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals het atomium, het Koninklijk Paleis en Manneken Pis. Verder is het ook aan te raden om te gaan winkelen op de Nieuwstraat of een bezoekje te brengen aan de Grote Markt.

Treinen naar Brussel

via Alkmaar Haarlem Rotterdam Centraal Bruxelles-Midi
duur: 03:59 u
Vertrek
eerste: 15:16
Laatste: 15:16
Aankomst
Vroegste: 19:15
Laatste: 19:15
 • Alkmaar
 • Haarlem
 • Rotterdam Centraal
 • Bruxelles-Midi

Aanbiedingen:

07.10.2015 15:16 - 19:15 € 43,20
via Deventer Amersfoort Rotterdam Centraal Bruxelles-Midi
duur: 03:57 u
Vertrek
eerste: 09:18
Laatste: 09:18
Aankomst
Vroegste: 13:15
Laatste: 13:15
 • Deventer
 • Amersfoort
 • Rotterdam Centraal
 • Bruxelles-Midi

Aanbiedingen:

29.09.2015 09:18 - 13:15 € 19,00
via Oisterwijk Gilze-Rijen Roosendaal Bruxelles-Midi
duur: 03:00 u
Vertrek
eerste: 15:15
Laatste: 15:15
Aankomst
Vroegste: 18:15
Laatste: 18:15
 • Oisterwijk
 • Gilze-Rijen
 • Roosendaal
 • Bruxelles-Midi

Aanbiedingen:

18.10.2015 15:15 - 18:15 € 28,40