Goedkope tickets voor trein naar Amsterdam

Goedgekeurd voor

en meer

Trein naar Amsterdam

Dagelijks reizen talloze mensen met de trein naar Amsterdam. Het is een stad waar alles lijkt te mogen. Vooral buitenlandse bezoekers kijken vaak hun ogen uit. Maar Amsterdam heeft voor ieder wat wils: uiteenlopende evenementen, rustgevende parken, indrukwekkende musea en bijzondere bezienswaardigheden.

Amsterdam is goed bereikbaar met de trein. Vanuit buitenlandse steden als Parijs, Berlijn en Düsseldorf rijden er dagelijks rechtstreekse treinen de hoofdstad binnen. Vanuit Antwerpen, Brussel en Londen heb je meestal 1 of 2 keer een overstap nodig om in de hoofdstad van Nederland te komen.

Eurostar Amsterdam

Als je vanuit Londen met de trein naar Amsterdam wilt gaan, reis je het snelst met de Eurostar die in Brussel aankomt. Vanuit Station Brussel-Zuid pak je de intercity naar Rotterdam en stap je daar vervolgens over op de intercity naar Amsterdam. De meeste reizigers die met de trein naar Amsterdam reizen, stappen uit met spoorwegmaatschappij de NS op treinstation Amsterdam Centraal. Vanaf dit station, dat op 10 minuten lopen van de Dam en de Kalverstraat ligt, kun je overstappen op de metro of de bus. Maar de handigste manier om goedkoop door de binnenstad van Amsterdam te reizen, is met de tram.

Amsterdam

Demografie

Lokale tijd 06:50
Bevolking 741.600
Talen Nederlands

Hoe duur is Amsterdam?

Een gemiddelde maaltijd

Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Amsterdam kost 10.7% meer dan in de rest van Nederland.

Winkelen

Prijzen in Amsterdam liggen gemiddeld 6% hoger dan in de rest van Nederland.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Amsterdam kost ongeveer 7.7% meer dan het nationale gemiddelde.

Een nacht in een hotel

Een nacht in een hotel in Amsterdam is gemiddeld ongeveer 47.1% duurder dan in de rest van Nederland.

Goedkope tickets voor stedentrip Amsterdam

Bezienswaardigheden

Als je met goedkope tickets in de trein naar Amsterdam bent gereisd, loop je vanuit Amsterdam Centraal zo het centrum in. Het Amsterdamse straatbeeld wordt al eeuwenlang bepaald door de beroemde grachten, prachtige bruggen en grote grachtenpanden. Een weekendje weg is daarom een mooie gelegenheid om eens een rondvaart door de grachten van de stad te maken. Zin in een dosis cultuur? Dan kun je het Rijksmuseum, het Rembrandthuis of het Koninklijk Paleis op de Dam meemaken. Ook dierentuin Artis is zeker de moeite waard.

Shoppen

De beroemdste winkelstraten van Amsterdam zijn toch wel de Kalverstraat en de chique P.C. Hooftstraat. Wie graag bij wat meer authentieke winkels shopt, kan terecht in het winkelgebied 'De 9 Straatjes'. Bij een dagje Amsterdam hoort ook een bezoek aan de Albert Cuypmarkt. Met 260 kramen is dit de grootste dagmarkt van Europa.

Uitgaan

Amsterdam heeft een bruisend nachtleven. Naast gevestigde clubs als Jimmy Woo en de AIR kun je ook elk weekend dansfeesten op verschillende locaties aan de rand van de stad bezoeken. Voor livemuziek zijn de Paradiso en De Melkweg populaire plekken om van optredens te genieten. Als je het tijdens je stedentrip in Amsterdam wat rustiger aan wilt doen, dan kun je gewoon plaatsnemen in één van de gezellige barretjes in de Pijp of de Jordaan.

Treinen naar Amsterdam

via Leeuwarden Zwolle Lelystad Centrum Amsterdam Centraal
duur: 02:36 u
Vertrek
eerste: 12:44
Laatste: 12:44
Aankomst
Vroegste: 15:20
Laatste: 15:20
  • Leeuwarden
  • Zwolle
  • Lelystad Centrum
  • Amsterdam Centraal

Aanbiedingen:

11.11.2015 12:44 - 15:20 € 24,70
via Zoetermeer Den Haag Centraal Amsterdam Centraal
duur: 01:11 u
Vertrek
eerste: 07:51
Laatste: 07:51
Aankomst
Vroegste: 09:02
Laatste: 09:02
  • Zoetermeer
  • Den Haag Centraal
  • Amsterdam Centraal

Aanbiedingen:

08.08.2015 07:51 - 09:02 € 13,20
via Arnhem Amsterdam Centraal
duur: 00:56 u
Vertrek
eerste: 08:31
Laatste: 08:31
Aankomst
Vroegste: 09:27
Laatste: 09:27
  • Arnhem
  • Amsterdam Centraal

Aanbiedingen:

24.10.2015 08:31 - 09:27 € 15,90