Goedkope treintickets voor trein naar Nantes

Over Nantes

Nantes is een boeiende stad met een aantrekkelijke uitstraling. Een bezoek aan de grote haven is beslist de moeite waard. Andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn bijvoorbeeld: het in het oude centrum gelegen Kasteel van de hertogen van Bretagne en de Kathedraal van Nantes. Ook het Jules Verne Museum, Musée des Beaux-Arts, Château de Goulaine en de Basiliek van St. Donatian en St. Rogatian zijn geliefde reisdoelen bij veel toeristen.

Nantes

Demografie

Lokale tijd 16:56
Euro
Bevolking 277.200
Talen Frans

Hoe duur is Nantes?

Een gemiddelde maaltijd

Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Nantes kost 11.9% minder dan in Nederland.

Winkelen

Prijzen in Nantes liggen gemiddeld 2.1% lager dan in Nederland.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Nantes kost ongeveer 42.3% minder dan het nationale gemiddelde in Nederland.

Een nacht in een hotel

Een nacht in een hotel in Nantes is gemiddeld ongeveer 22.4% minder duur dan in Nederland.

Trein naar Nantes

Nantes is een bruisende havenstad in West-Frankrijk aan de zuidkant van Bretagne. Met de trein kan men de stad goed bereiken vanaf diverse locaties in Frankrijk en daarbuiten. Wanneer men vanuit Nederland naar Nantes wil reizen, dan kan dit op meerdere vertrektijden per dag. Variërend van vroeg in de ochtend tot halverwege de avond, kan men met de comfortabele treinen van Thalys de reis ondernemen. In de meeste gevallen moet er tijdens deze reis 1 keer worden overgestapt. De reisduur ligt daarbij tussen de 6,5 en 7,5 uur.

Grootste stations in Nantes

Er zijn in Nantes 3 spoorwegstations. Station Doulon en Station Chantenay zijn kleinere stations, terwijl het hoofdstation bij het centrum geldt als een belangrijk knooppunt vanwaar dagelijks alleen al meer dan 20 TGV treinen van en naar het Parijse station in Montparnasse rijden. Station Nantes CS is tevens te bereiken met het uitgebreide Franse intercitynetwerk. In de stad kan men vanaf het hoofdstation snel en eenvoudig verder reizen met de taxi of de moderne tramverbindingen. Het tramnetwerk dat geëxploiteerd wordt door vervoersmaatschappij TAN, bestaat uit 3 lijnen waarmee reizigers frequent naar alle belangrijke haltes en plaatsen in het centrum en daarbuiten vervoert worden. Nantes Airport is de grootste luchthaven van West Frankrijk. Vanaf daar kan men met de busdienst ‘Navette Aéroport’ naar het centrum en het Centraal Station reizen.

Treinen naar Nantes

via Groningen Zuidbroek Leer(Ostfriesl) Bremen Hbf
duur: 09:13 u
Vertrek
eerste: 20:52
Laatste: 20:52
Aankomst
Vroegste: 06:05
Laatste: 06:05
  • Groningen
  • Zuidbroek
  • Leer(Ostfriesl)
  • Bremen Hbf

Aanbiedingen:

06.05.2016 20:52 - 06:05 € 19,00
via Arnhem Düsseldorf Hbf Düsseldorf Flughafen Terminal
duur: 02:02 u
Vertrek
eerste: 21:33
Laatste: 21:33
Aankomst
Vroegste: 23:35
Laatste: 23:35
  • Arnhem
  • Düsseldorf Hbf
  • Düsseldorf Flughafen Terminal

Aanbiedingen:

03.05.2016 21:33 - 23:35 € 24,00