Kortingskaarten voor internationale treinen in Europa

Kortingskaarten voor internationale treinen in Europa

Een kortingskaart voor een trein gebruik je bij het kopen van tickets via een website, bij een stationsloket of automaat. Op deze manier krijg je direct korting op een reis met de trein. Zodra de ingangsdatum van een kortingskaart ingaat, is het mogelijk om een jaar lang voordelig te reizen met het bijbehorende abonnement. Wil je een abonnement opzeggen? Dan is het nodig om rekening te houden met een opzegtermijn. Bekijk hier een overzicht van kortingskaarten voor treinen van verschillende spoorwegmaatschappijen in Europa:

Overzicht kortingskaarten van de NS

Maatschappij Kortingskaart Korting Jaarkosten Speciale voorwaarden
RailPlus 25% 15 euro Internationale reizen
NS Dal Voordeel Jaar 40% 50 euro Daluren
NS Altijd Voordeel Jaar 40% 240 euro Altijd
NS Dal Vrij Jaar Gratis 1188 euro Daluren
NS Altijd Vrij Jaar Gratis 3984 euro Altijd

Wanneer is een NS-kortingskaart voor daluren geldig?

Bij de NS is een kortingskaart voor daluren te gebruiken op werkdagen in de dalperiode van 9.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 6.30 uur. Daarnaast kun je in de weekenden gebruikmaken van korting op een treinreis van vrijdag 18.30 tot maandag 4.00 uur. Ook op feestdagen is het mogelijk om met korting in de trein te reizen.

Hoe krijg je korting op internationale treinreizen?

NS Dal of NS Altijd biedt korting op het binnenlandse traject van een internationale treinreis. Dit ontvang je direct als je een treinreis boekt bij NS International. NS Dal of NS Altijd kun je aanvullen met Railplus waarmee je korting ontvangt op het volledige traject.

Voor welk tarief geldt een kortingskaart voor internationale treinreizen?

Een NS-kortingskaart is alleen geldig voor het volledige tarief. Het is dus niet mogelijk om korting te krijgen op een besparend tarief.

Voor welke internationale treinen geldt een NS-kortingskaart?

Een NS-kortingskaart is geldig voor treinen zonder verplichte zitplaatsreservering. Het is niet mogelijk om korting te krijgen op treinen van Thalys of Eurostar.

Is het voor een internationale treinreis nodig om in en uit te checken?

Het is niet nodig om in en uit te checken voor een internationale treinreis. Bij een controle is het voldoende om het ticket samen met het NS-abonnement te laten zien.

Overzicht kortingskaarten van Deutsche Bahn

Maatschappij Kortingskaart Korting Jaarkosten Speciale voorwaarden
BahnCard 25 25% 62 euro Flexpreis- en Sparpreis-tickets voor internationale reizen
BahnCard 50 50% 255 euro Flexpreis-tickets in Duitsland
BahnCard 100 Gratis 4190 euro Tweede klasse in Duitsland

Hoe gebruik je de BahnCard?

De BahnCard kun je direct gebruiken bij het kopen van tickets van Deutsche Bahn. Via de website of op een stationsloket is het mogelijk om korting te krijgen op de ticketprijs voor een reis met de trein.