Rome-Fiumicino - Informatie over de luchthaven en tickets | GoEuro

Vluchten, dienstregelingen & luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven

Informatie over Rome-Fiumicino

IATA-code: FCO
Adres: Aeroporto di Roma-Fiumicino, Via dell'Aeroporto di Fiumcino, 00054 Fiumicino (RM), Italia
Fiumicino
Italy
Telefoon: +39 06 65-951
Website: http://www.adr.it/

Faciliteiten

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Rome-Fiumicino :

Over het vliegveld Rome Fiumicino

Fiumicino Airport, ook wel bekend als Leonardo da Vinci Airport, is het belangrijkste vliegveld van Rome. Het is een zeer drukke luchthaven die jaarlijks miljoenen passagiers verwerkt.

Vliegveld Rome Fiumicino infrastructuur en voorzieningen

De luchthaven beschikt over vier terminals, namelijk voor binnenlandse vluchten, buitenlandse vluchten en vluchten binnen de Schengenlanden. Iedere twintig minuten gaat er een shuttlebus van- en naar de terminals, welke ook naar het 'lang parkeren'-terrein rijdt. In de parkeergarages van Fiumicino zijn gratis plaatsen voor mindervaliden gereserveerd en tevens zijn er in de gates en terminals speciale lounges voor mensen met gereduceerde mobiliteit gerealiseerd.

Bereikbaarheid van het vliegveld Rome Fiumicino

De luchthaven ligt circa 26 kilometer ten zuidwesten van Rome en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg rond de Italiaanse hoofdstad. Vliegveld Rome Fiumicino heeft elke 30 minuten een treinverbinding met het centraal station in Rome, maar ook per bus of taxi kun je gemakkelijk van- en naar de accommodatie.

Diensten op het vliegveld Rome Fiumicino

Fiumicino telt meer dan 130 winkels, waarvan de meeste shops zijn gespecialiseerd in Italiaanse modemerken of andere Italiaanse designartikelen. In alle terminals zijn (snack)bars, cafés en restaurants aanwezig.