Naples - Informatie over de luchthaven en tickets | GoEuro

Vluchten, dienstregelingen & luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven

Informatie over Naples

IATA-code: NAP
Adres: Aeroporto Internazionale di Napoli, Viale Fulco Ruffo di Calabria, 80144 Napoli (NA), Italia
Casavatore
Italy
Telefoon: +39 81 7896-111
Website: http://www.portal.gesac.it/

Faciliteiten

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Naples :

Over het vliegveld Napels

Deze luchthaven staat in Italië ook wel bekend als Aeroporto di Napoli en is de voormalige militaire luchthaven Campo di Marte. De luchthaven is vernoemd naar de luitenant Hugh Niutta en beschikt over twee terminals en een landingsbaan. Terminal 1 wordt gebruikt voor vertrekkende reizigers en voor chartervluchten wordt terminal 2 gebruikt.

Vliegveld Napels infrastructuur en voorzieningen

Napels is één van de grootste luchthavens van Zuid-Italië en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 5 miljoen passagiers. Het vliegveld is internationaal georiënteerd en biedt verbindingen naar de meest belangrijke steden in heel Europa. Tevens is er een rechtstreekse verbinding naar New York JFK. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die via Napels vliegen zijn: Meridiana, Alitalia, Germanwings, EasyJet en Transavia.

Bereikbaarheid van vliegveld Napels

Vliegveld Napels ligt op 6 kilometer afstand ten noordoosten van de stad Napels en is goed te bereiken via de snelweg A56. Daarnaast is Napels ook met de bus te bereiken. Elke 20 minuten vertrekt er een Alibus naar het centrum die onderweg alleen stopt bij het centraal station en de haven. In de buurt van Napels ligt de beroemde oude Romeinse stad Pompeï, waar geregeld excursies naar plaatsvinden.

Diensten op vliegveld Napels

Bij het vliegveld zijn maar liefst 5 verschillende parkeerplaatsen te vinden. Zowel lang als kort parkeren is mogelijk en ook is er de toegang tot een overdekte parkeerplaats. Voor wie met het vliegtuig is gekomen en graag per auto verder wil reizen: op het vliegveld zijn 8 balies van autoverhuurbedrijven gevestigd. Ook zijn er diverse faciliteiten aanwezig zoals een informatiebalie en businesscentrum, winkels, snackbars, restaurants, banken, wisselkantoren en geldautomaten. Daarnaast is er op het hele vliegveld rekening gehouden met faciliteiten voor mindervalide mensen.