Milan-Malpensa - Informatie over de luchthaven en tickets | GoEuro

Vluchten, dienstregelingen & luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven

Informatie over Milan-Malpensa

IATA-code: MXP
Adres: Aeroporto di Milano-Malpensa, 21010 Ferno- Malpensa (MI), Italia
Vizzola Ticino
Italy
Telefoon: +39 02 232323 (Customer Call Centre)
Website: http://www.sea-aeroportimilano.it/

Faciliteiten

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Milan-Malpensa :

Over het vliegveld Milaan Malpensa

Aeroporto di Milano Malpensa is een luchthaven op ongeveer 45 kilometer vanaf het centrum van Milaan. Het is de tweede belangrijkste passagiersluchthaven in Italië en de belangrijkste op gebied van internationaal en vrachtvervoer.

Vliegveld Milaan Malpensa infrastructuur en voorzieningen

Vliegveld Milaan Malpensa bestaat uit Terminal 1 en Terminal 2, waarbij de laatste terminal wordt gebruikt door low cost airlines. De luchthaven verwerkt jaarlijks zo’n 20 miljoen passagiers.

Bereikbaarheid van vliegveld Milaan Malpensa

Vanaf Terminal 1 kan men in ongeveer 45 minuten met de trein naar Milaan. Wanneer men aankomt op Terminal 2 kan men ervoor kiezen om met de bus naar het centrum van Milaan af te reizen. Dit is vaak sneller dan met de trein vanaf Terminal 1, aangezien men eerst de bus zou moeten nemen om Terminal 1 te bereiken. Het is ook mogelijk om voor een taxi of huurauto te kiezen.

Diensten op het vliegveld Milaan Malpensa

In beide terminals zijn vele winkels, restaurants en snackbars. De Sala Amica op de 2e verdieping van Terminal 1 heeft toiletten voor de minder mobiele passagiers, en tevens is de luchthaven voorzien van rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.