Bristol International - Informatie over de luchthaven en tickets | GoEuro

Vluchten, dienstregelingen & luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven

Informatie over Bristol International

IATA-code: BRS
Adres: Bristol International Airport, Bristol, BS48 3DY, United Kingdom
Backwell
United Kingdom
Telefoon: +44 871 334 4344 (Arrival/Departure Information); +44 871 334 4444 (General Enquiries)
Website: http://www.bristolairport.co.uk/

Faciliteiten

  • Heeft geldwisselmogelijkheden
  • Geldautomaten beschikbaar
  • Eetgelegenheden beschikbaar
  • Wifi is gratis
  • Taxistandplaats in de omgeving
  • Bereikbaar via het openbaar vervoer

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Bristol International :

Over het vliegveld Bristol

Bristol International Airport bevindt zich vlakbij het Britse Bristol. De bouw van het vliegveld begon met enkele zakenlieden die besloten geld in te zamelen voor een luchthaven, die uiteindelijk in 1930 geopend werd. Tijdens de tweede wereldoorlog was dit de enigste luchthaven waarvan er nog commerciële vluchten vlogen. Het vliegveld beschikt over één terminal, met verschillende verdiepingen, en één landingsbaan.

Vliegveld Bristol infrastructuur en voorzieningen

Het vliegveld Bristol is de negende drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. In 2013 ontving de luchthaven zo een 6,1 miljoen passagiers. De voornaamste luchtvaartmaatschappijen die dit vliegveld aandoen zijn KLM, Lufthansa, Brussels Airlines en Ryanair. De vluchten zijn meestal uitsluitend Europees.

Bereikbaarheid van vliegveld Bristol

De luchthaven ligt op 13 kilometer van het centrum van Bristol. Met de snelbus Bristol Airport Flyer geraakt met dan ook in slechts 25 minuten tot aan het Temple Meads treinstation. De bus is 24 u per dag beschikbaar en rijdt iedere 8 minuten. Er is ook een National Express naar Londen beschikbaar. Indien men met de auto reist, kan men via de A38 de luchthaven bereiken.

Diensten op het vliegveld Bristol

In de luchthaven is er een groot aanbod aan winkels en eetgelegenheden. Tevens beschikt het vliegveld over een aantal voorzieningen die het iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken: zo vindt men er lage toiletten, liften, telefoons en is de hele luchthaven geschikt voor rolstoelgebruikers.