Amsterdam-Schiphol - Informatie over de luchthaven en tickets | GoEuro

Vluchten, dienstregelingen & luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven

Informatie over Amsterdam-Schiphol

IATA-code: AMS
Adres: Luchthaven Schiphol, Evert v/d Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Postbus 7501, Nederland
Rozenburg
Netherlands
Telefoon: +31 20 79 40-800
Website: http://www.schiphol.nl/

Faciliteiten

 • Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
 • Passagiers kunnen in het luchthavenhotel overnachten
 • Heeft geldwisselmogelijkheden
 • Internationale reizigers kunnen duty-free winkelen
 • Geldautomaten beschikbaar
 • Autoverhuurbedrijven ter plaatse beschikbaar
 • Eetgelegenheden beschikbaar
 • Wifi is gratis
 • Langetermijnparking beschikbaar
 • Kortetermijnparking beschikbaar
 • Apothekers ter plaatse beschikbaar
 • Roken is toegestaan in de daarvoor aangewezen plekken
 • Taxistandplaats in de omgeving
 • Bereikbaar via het openbaar vervoer

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen van Amsterdam-Schiphol :

Over Schiphol Amsterdam Airport

Luchthaven Schiphol bevindt zich op 17 kilometer van Amsterdam, in de Noord-Hollandse gemeente Haarlemmermeer. Het vliegveld werd geopend in 1920 en bood toen alleen een lijndienst naar Londen aan. Tegenwoordig wordt er vanaf Schiphol gevlogen naar meer dan 300 bestemmingen, en met de 52,6 miljoen passagiers die de luchthaven verwerkte in 2013, is het de vierde grootste in Europa. Jaarlijks vinden er ongeveer 435.000 vliegtuigbewegingen plaats, die aankomen of vertrekken van de zes start- en landingsbanen. De luchthaven beschikt verder over drie vertrekhallen.

Schiphol Amsterdam Airport infrastructuur en voorzieningen

Schiphol beschikt over één terminal, waarin alle faciliteiten gelegen zijn, maar deze terminal wordt wel opgedeeld in verschillende vertrekhallen, afhankelijk van de bestemming en luchtvaartmaatschappij waarmee men vliegt. Zo is vertrekhal 1 voorzien voor vluchten binnen de Schengenzone, vertrekhal 2 voor zowel Schengen als niet-Schengen vluchten en vertrekhal 3 voor leden van het SkyTeam, Emirates en prijsvechters. De H-pier in vertrekhal 3 is voor lowbudgetluchtvaartmaatschappijen voorbehouden, en om de kosten te drukken zijn hier geen winkels, horecazaken of overdekte loopbruggen aanwezig. Vanaf deze pier vertrekken maatschappijen zoals eayJet, Air Berlin en Flybe. Andere belangrijke maatschappijen die hun hub op Schiphol hebben zijn Vueling en Delta Air Lines. Bovendien is het vliegveld ook de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen ArkeFly, Corendon, Transavia en KLM. In totaal vertrekken er vanaf Schiphol vluchten naar meer dan 300 bestemmingen overal ter wereld. De belangrijkste bestemmingen binnen Europa zijn Londen, Barcelona, Parijs, Rome en Kopenhagen. Intercontinentale vluchten worden voornamelijk uitgevoerd naar Detroit, New York en Dubai.

Bereikbaarheid van Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol is met de auto te bereiken via de A4. Parkeren op Schiphol kan op meerdere terreinen gaande van de Schiphol Visitors Parking, voor korte termijn tot de Schiphol Park & Travel 3 voor een lange termijn. De Schiphol Smart Parking geeft je bovendien de mogelijkheid om voor drie dagen of langer te parkeren tegen een voordelig tarief. Men kan op de luchthaven bovendien ook een auto huren bij een van de verschillende autoverhuurbedrijven die zich in Schiphol Plaza bevinden. Er zijn bovendien ook verschillende taxistandplaatsen aan de luchthaven indien men met een taxi wil reizen. Ook met het openbaar vervoer komt men snel tot Schiphol. Onder de luchthaven ligt een groot station, waardoor je met de trein vanuit alle hoeken van Nederland snel op het vliegveld bent. Er zijn meerdere verbindingen met Amsterdam Centraal Station mogelijk. Vanuit hier vertrekt ook de hogesnelheidstrein via de HSL-Zuid naar Antwerpen, Brussel en Parijs. Reizigers kunnen bovendien ook gebruik maken van de Zuidtangentlijn 310, die tussen Nieuw-Vennep, Amsterdam-Zuid en Amsterdam Schiphol gaat. Schiphol Sternet, het busbedrijf voor Schiphol zorgt voor de normale busdiensten.

Schiphol Amsterdam Airport diensten

Voor het vertrek

Indien men gaat vliegen vanaf Amsterdam Airport kan het handig zijn de actuele vertrektijden op Schiphol op voorhand te checken. Het is nooit aangenaam wanneer een vlucht vertraging heeft. De huidige vliegstatus en tijden kan men daarom checken op het vliegschema van Schiphol Airport. Het vertrekschema toont de eerst volgende vluchten die vanaf Schiphol vliegen, en men kan sorteren op luchtvaartmaatschappij of vluchtnummer.
Om wachttijden te vermijden geven de meeste luchtvaartmaatschappijen bovendien de mogelijkheid om online in te checken. Dit gaat meestal via de website van de vliegmaatschappij zelf, en reizigers ontvangen hiervoor tijdig een waarschuwing. Indien men online incheckt moet men op de luchthaven zelf niet meer zo lang wachten, en vaak maakt een bagage drop off-balie het inchecken nog sneller.

Op Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol Amsterdam beschikt over vele faciliteiten en diensten in het luchthavencomplex. Zo is er een winkelcentrum Schiphol Plaza, dat zich voor de paspoortcontrole bevindt en dus is opengesteld voor alle bezoekers. De winkels zijn zeven dagen per week geopend van 7 uur tot 22 uur en men kan er terecht voor onder andere bloemen, chocolade, snoepgoed, dagelijkse inkopen, media, mode en parfums. Indien men een ticket heeft kan men na het inchecken ook taxfree winkelen op de Schiphol World Avenue. Andere voorzieningen die op de luchthaven aanwezig zijn zijn onder andere een welness, een filiaal van Holland Casino, meerdere horecagelegenheden en twee hotels. Sinds 2002 bevindt zich tussen de E en F pier ook een dependance van het Rijksmuseum in Amsterdam, met zowel een vaste collectie als tijdelijke tentoonstellingen. In 2010 opende er ook een Airport Library waar gratis boeken en iPads ter beschikking stonden. Beide voorzieningen zijn vanwege verbouwingswerkzaamheden gesloten tot minstens eind 2015. Het Panoramaterras geeft de mogelijkheid om de aankomende en opstijgende vliegtuigen te spotten of familie en vrienden uit te zwaaien. Reizigers op de luchthaven Schiphol kunnen bovendien ook gebruik maken van de gratis wifi.